ATO Başkanı Bezci Açıklaması

'FETÖ üyesi ya da sempatizanı her kim olursa olsun adı bu örgütle anılan herkesin ATO organlarından istifa ederek gitmesi çağrısında bulunuyorum' 'Bu ülkeye, bu ülkenin birlik ve beraberliğine, seçilmiş Cumhurbaşkanına, hükümetine, milletine kast eden hainleri destekleyen kişilerle aynı çatı altında bulunmak dahi istemiyorum, istemiyoruz'.

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, 'FETÖ üyesi ya da sempatizanı her kim olursa olsun adı bu örgütle anılan herkesin ATO organlarından istifa ederek gitmesi çağrısında bulunuyorum. ATO’nun adını hainlerin adıyla kirletmeyin.' ifadesini kullandı.

Bezci, yazılı açıklamasında, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminin Cumhurbaşkanı ve Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan’ın dik duruşu ve milletin canını ortaya koymasıyla engellendiğini belirtti. Meydanlarda demokrasi nöbeti tutarak sadece darbecilere değil, tüm dünyaya karşı meydan okunduğunu ifade eden Bezci, hain örgütün şehit kanlarıyla yoğrulmuş Türkiye'de yönetimi ele geçirme zorbalığının ötesinde ülkeyi bölmeyi, iç savaş çıkarmayı ve kan gölüne dönüştürmeyi planladığını ancak başarılı olamadığını kaydetti.

Salih Bezci, şöyle devam etti:

'Tüm Türkiye FETÖ gerçeğini 17-25 Aralık sürecinde görmüş, öğrenmiştir. Bu tarihten sonra FETÖ ile ilişkisi devam eden ya da sempati duyan her kim varsa ATO dahil tüm sivil toplum örgütlerinden istifa edip gitsinler. Özellikle ATO organlarında yer alanlara sesleniyorum, bu hain örgütle ilginiz ya da sempatiniz varsa derhal istifa edin. Bu ülkeye, bu ülkenin birlik ve beraberliğine, seçilmiş Cumhurbaşkanına, hükümetine, milletine kast eden hainleri destekleyen kişilerle aynı çatı altında bulunmak dahi istemiyorum, istemiyoruz.'

Türkiye’nin birliğine, dirliğine ve bütünlüğüne kast eden zalimlere gereken cezanın mutlaka verilmesi gerektiğinin altını çizen Bezci, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Suç cezasız, ihanet karşılıksız kalmamalıdır. Bu suçu işleyen haşhaşilerin, çetecilerin, piyonların cezası suçlarına göre eksiksiz verilmelidir. Bu ülkenin maddi ve manevi değerlerini sömürerek, gasp ederek, ihalelere fesat karıştırarak, devletin gücünü kendi amaçları için kullanarak ülke sınırları dışına çıkaran, bu ülkeyi bölmeye kalkan hainlere merhamet göstermek affedilecek bir durum değildir. Şimdi arınma zamanıdır. Şimdi topyekun kalkınma hareketi başlatma zamanıdır. Şimdi bir olmanın, iri olmanın, diri olmanın tam zamanıdır. Bu nedenle aramızda hainleri destekleyenleri onlara sempati duyanları da istemiyoruz. Tekrar tekrar söylüyorum: FETÖ üyesi ya da sempatizanı her kim olursa olsun adı bu örgütle anılan herkesin ATO organlarından istifa ederek gitmesi çağrısında bulunuyorum. ATO’nun adını hainlerin adıyla kirletmeyin.'
Kaynak: AA