Akkuş MYO Yenileniyor

Ordu Üniversitesi Akkuş Meslek Yüksek Okulu’nun(MYO) okul ve yurt binaları yenileniyor.

Akkuş MYO Yenileniyor
Yenileme çalışmaları kapsamında okul ve yurt binasının cephe mantolamaları ve dış cephe boyası, okulun ana yola bakan binasının çatı örtüsünün değişimi ve çatı ısı yalıtımı yapılacak. İç mahalde ise depo olarak kullanılan yerin laboratuvara dönüştürüleceği belirtilirken laboratuvarda gerekli mekanik ve elektrik tesisatı ve teçhizatları, 2 adet benç, tezgah altı dolapları, döşemede antislip (kaymaz) seramik kaplama ve duvar cephelerinde antibakteriyel boya yapılacak.

Akkuş Meslek Yüksek Okulu’ndaki çalışmaları yerinde inceleyen ODÜ Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Akkuş Meslek Yüksek Okuluna YÖK tarafından bu yıl 123 kontenjan verildiğini, 113 öğrencinin yerleştirildiğini söyledi.



Yüksek okulun doluluk oranının yüzde 92 olduğunu belirten Rektör Yarılgaç, “Bu veriler artarak değişecek. Çünkü Eylül ayı içerisinde ek kontenjan yerleştirmeleri YÖK tarafından yapılacak. Bu veriler bize üniversitemizin her fakültesinin ya da meslek yüksek okulunun ne kadar çok tercih edildiğini açıkça göstermektedir. Doluluk oranının yüksek, öğrenci sayımızın çok olması bir tesadüf değildir” dedi.

Yarılgaç, çalışmaları yaparken öğrenciler, idari ve akademik personelin her türlü ihtiyacının karşılanması için bütün imkanları seferber ettiklerini belirterek, “Meslek Yüksek Okulu’nun binasında yaptığımız tadilat çalışması ile öğrencilerimize ve öğretim elemanlarımıza daha ferah ve kullanışlı bir eğitim ortamı oluşturuyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA