AA'nın 'Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi' Kitabı

Babaeski Kaymakamı Keskin: 'Anadolu Ajansı tarafından büyük bir titizlikle hazırlanan bu kitap çok önemli. Bu kitaba baktıkça o geceyi hatırlayacağız ve o geceyi hatırladıkça da demokrasimize daha çok sahip çıkacağız'

Anadolu Ajansının , Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin kronolojisini ve bu kalkışmaya tepkileri ele alan 'Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi' kitabı, Babaeski ilçesinde kamu kurumlarına dağıtıldı.

Darbe girişiminde yaşanan tüm gelişmelerin, AA muhabirlerinin anlık haberleri ve olay anındaki fotoğraflarıyla derlendiği kitap, yoğun ilgi gördü.

Babaeski Kaymakamı Tarkan Keskin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 'Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi' kitabının Türk tarihi için önemli bir arşiv kaynağı olduğunu söyledi.

Kitabın 15 Temmuz darbe girişimini bütün hatlarıyla en iyi şekilde anlattığını belirten Keskin, kitabın her bir sayfasının gelecek nesillere aktarılması gerektiğini kaydetti.

Kitabı herkesin incelemesi önerisinde bulunan Keskin, şöyle konuştu:

'Dakika Dakika FETÖ’nün Darbe Girişimi adlı yayınlanan kitap FETÖ örgütünce ülke üzerinde oynamaya çalıştığı kirli oyunları bir bir yazıyor. Anadolu Ajansı tarafından büyük bir titizlikle hazırlanan bu kitap çok önemli. Bu kitaba baktıkça o geceyi hatırlayacağız ve o geceyi hatırladıkça da demokrasimize daha çok sahip çıkacağız. 15 Temmuz, Türk demokrasi tarihinde çok önemli bir gündür. Fetullahçı Terör Örgütünün organize ettiği bir darbe girişimi yaşandı. Bu darbe girişimi devlet büyüklerimizin dirayetli duruşu ve halkımızın da canlarını hiçe sayarak verdiği mücadele sonucunda bertaraf edildi. Kitapta dakika dakika o gece neler oldu, neler yaşandı bunlara yer verilmiş. Türk milletinin verdiği mücadeleyi bizler bu kitapta görüyoruz. Tankların altına kendilerini siper eden, kurşunların önüne kendilerini siper eden insanların verdikleri mücadelede bu kitap içerisinde yerini almış. Ayrıca, fotoğraflarla da çok güzel anlatılmış. Bu kitaba baktıkça biz, demokrasimizin ne kadar zorluklardan geçtiğini ve nasıl sahip çıkıldığını göreceğiz.'

Kaynak: AA