Zara'da Bin 170 Dekar Arazi Sulama Sistemine Kavuşacak

Zara ilçesinde, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilen Habeşçayı Regülatörü ve Sulaması’nda çalışmaların devam ettiği ve proje ile bin 170 dekar zirai arazinin modern sulama sistemine kavuşacağı bildirildi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Basın Müşavirliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Zara Habeşçayı Köyü Havzasında yer alan projenin su kaynağını Kuzucağın Deresi oluşturuyor.

Karşıdan alışlı-dolu gövdeli olarak tesis edilecek ve temelden yüksekliği 4 metre 30 santimetre olan regülatör işletmeye açıldığında bin 170 dekar kapalı sistem ile sulu tarıma kavuşacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Sivas için önemli bir projeyi daha hayata geçirdiklerini kaydetti.

Eroğlu, 'Bakanlığıma bağlı DSİ Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilen ve bizim de hizmete aldığımız baraj ve sulama tesisleri ile münbit topraklarımızı modern sulama sistemlerine kavuşturuyoruz. Bu kapsamda, 1 Temmuz 2017 tarihinde hizmete alacağımız tesis ile yöre halkının refahına katkıda bulunarak, çiftçilerimizin de yüzünü güldüreceğiz.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA