Vatandaşlardan Belediyeye Su Ve Yol İsyanı

Soma'da yaşayan Sarıkaya Mahalle sakinleri , 21. yüzyılda hala su sıkıntısı çektiklerini belirterek Manisa Büyükşehir Belediyesi'nden konuya kalıcı bir çözüm bulmasını istedi.

Mahalle sakinleri adına gazetecilere açıklama yapan Salih Asil Karakuzu, mahallelerinin yıllardır su sorunu olduğunu ve gün aşırı tankerlerle bölgeye su getirildiğini söyledi.

Sarıkaya Mahallesinde yıllardır süren su sorunu yaşandığını ve çözüm bulunamadığını anlatan Karakuzu, çeşitli zaman aralıklarıyla su sondaj çalışması yapıldığını ancak bunun çözüm olmadığını, 15-20 yıl önce yapılmış su depolarının dahi su kaçağı olduğunu ve kaçağın onarılmadığını ileri sürdü.

Hergün Büyükşehir Belediyesi Soma Koordinatörlüğünü arayarak mahallelerine su istediklerini söyleyen Karakuzu, 'Koordinatörlüğü arıyor su istiyoruz. Her gün ben size su gönderemem benim 73 tane daha mahallem var, tek köy siz misiniz diye cevap alıyoruz. Her gün Büyükşehir Belediyesi'nden birisini arayıp su istemek zorunda kalıyoruz. Her mahallede su sıkıntısı yok. Soma'nın sadece 3 mahallesinde su sıkıntısı var. Her köyde su sıkıntısı yaşanıyor gibi bir tavır takınıyorlar. 21. yüzyılda hala su sıkıntısı yaşıyoruz. Arkadaşlarımız mahallemize gelirken içme suyunu bile Soma'dan getiriyor. Bizler ise içme sularımızı köyün 1 kilometre aşağısında bulunan çeşmeden doldurup geliyoruz.' diye konuştu.

Mahallenin su sorunu dışında yol sorunu da olduğunu vurgulayan Karakuzu, yaklaşık 4 kilometrelik mahalle yolunun 10 yıl önce asfaltlandığını, daha sonraları ise sadece malzeme atılarak sorunun çözülmeye çalışıldığını ileri sürdü.

Karakuzu, 'Köy yolumuzun bir kısmını zaten Büyükşehir Belediyesi çöp dökmek için kullanıyor. Geri kalan kısmında asfalt atılmasını istiyoruz. Köyde her şey bol olur, temiz hava alırız diye geliyoruz ama su olmayınca hiçbir şey olmuyor. Yapmıyoruz desinler bizde ona göre çare bulalım. Bizi artık oyalayıp durmasınlar' dedi.

- Muhtarın açıklaması

Sarıkaya Mahalle Muhtarı Cemalettin Aktaş ise su sorunu ile ilgili Büyükşehir Belediyesi ile görüştüklerini ve sorunun çözülmesini talep ettiklerini, ancak sorunun hala çözülmediğini belirtti.

Muhtar Aktaş, 'Aradım su istedim. Haftada bir gönderirim, benim 73 köyüm var diye cevap verdiler. 75 tonluk su depomuz var, ancak su kaçağı var. Gün aşırı su geliyor. İtfaiyede geçtiğimiz gün 13 ton su geldi, köye vermedim, sabah baktığımda 10 tonu gitmişti. Depoda kaçak olduğunu Büyükşehir Belediyesine ilettim. Biz bu suyu kullanma ile bitiremeyiz kaçak var dedim. İlgileneceklerini söylediler. Köyümüz 25 hane yazın bahçesine bağına gelenler ile bu sayı 70'i geçiyor. Yazın insanlar temiz hava almak için buraya geliyor, Su olmayınca yol olmayınca buraya gelmekte sıkıntı yaşanıyor. Taşıma su ile değirmen dönmüyor. Yolumuz için ise çözüm bulunmadı. Bir çok mahallenin yollarının yapıldığını gazetelerden okuyoruz. Bizlerin neyi eksik. Bizimde yolumuz yapılsın.' diye konuştu.

Mahalle yaşayan ev hanımları ise kirli çamaşırlarını yıkamak için bile Soma'ya götürdüklerini ifade ederek konuya çözüm bulunmasını istedi.

Kaynak: AA