Tüketici Akademisi Sitesi İle Tüketiciler Artık Daha Bilinçli

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından kullanıcıların hizmetine sunulan ve tüketici hakları ile ilgili bilgilendirmelerin yer aldığı, www.tuketiciakademici.gov.tr sitesi kullanıma açıldı.

Konuyla ilgili olarak Ticaret İl Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Bilindiği üzere, Anayasa’nın 172 nci maddesinde yer verilen “Devlet tüketicileri koruyucu ve aydınlatıcı tedbirleri alır, tüketicilerin kendilerini koruyucu girişimlerini teşvik eder” hükmüne istinaden tüketicilerin hakları ve hukuki korunma yolları hakkında bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetlerini yürütme hususları, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı görev alanı içerisinde bulunmaktadır.

Bu çerçevede tüketicilerimizin bilgilendirilmesi, bilinçlendirilmesi ve haklarının neler olduğunu kavrayan ve bu hakları nasıl kullanacağını bilen tüketicilerin oluşturulması amacıyla yapılan çalışmalar sonucunda 11.08.2016 tarihinde Sayın Bakanımız Bülent Tüfenkçi’nin açılışını yaptığı tüketici akademisi isimli web sitesi hizmete sunulmuştur.

Söz konusu siteye www.tuketiciakademici.gov.tr adresinden ulaşılabilmektedir.

Sitenin içeriğinde 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun, İlgili Yönetmelikler, Genelgeler, Örnek; Tüketici Hakem Heyeti, Tüketici Mahkemesi, Yargıtay Kararları ile dilekçe örnekleri, bilimsel yayınlar, sıkça sorulan sorular ile 200 soru cevap ve tüketici TV bölümü bulunmaktadır.

Ayrıca mevcut site üzerinden tüketici şikayetleri, reklam şikayetleri, ürün başvuru şikayetleri ve uluslararası şikayetler yapılabilmektedir.”
Kaynak: İHA