Terör Saldırılarına Tepkiler

ATO Başkanı Bezci: 'Türkiye'nin birlik ve bütünlüğünü kast eden saldırıları kınıyoruz' İMKON Genel Başkanı Tellioğlu 'Milletimizin huzuruna, birliğine, beraberliğine, kardeşliğine yönelik yapılan bu alçak saldırılar hiçbir zaman gerçek amacına ulaşamayacaktır'.

Çeşitli sivil toplum kuruluşları, Türkiye genelindeki terör saldırılarını kınadı.

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye’nin birlik ve bütünlüğüne kast eden saldırıları kınadığını belirterek, 'Van’da ve Elazığ’da vatan uğruna şehadet şerbeti içen emniyet mensuplarımıza ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı ve sabırlar, yaralılarımıza da acil şifalar dilerim.' ifadelerini kullandı​

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu da Türkiye'nin huzurunu bozmak için yapılan saldırılara rağmen ülkenin dimdik ayakta olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

'15 Temmuz darbe girişimi sonrasında ülkenin tek bayrak altında birlik içinde olmasından rahatsız olan kanlı terör örgütünün ülkedeki huzuru bozma çabalarının başarılı olamayacaktır. Milletimizin huzuruna, birliğine, beraberliğine, kardeşliğine yönelik yapılan bu alçak saldırılar hiçbir zaman gerçek amacına ulaşamayacaktır. Biz topraklarımızın bölünmez bütünlüğüne ve halklarımızın kardeşliğine olan inancımızı asla yitirmeyeceğiz. Bu hain terör saldırılarını kınıyor, tüm ülkemize başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.'

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz da patlayan bombalar ve katliamların ülkenin kaderi olmadığını vurguladı.

Koramaz, 'Ülkemiz uzun süredir Suriye’nin bir benzeri haline getirilmek ve iç savaşa sürüklenmek isteniyor. İçerisine sokulduğumuz karanlık süreçte saldırıları gerçekleştirenleri ve bu karanlık zemini hazırlayanları şiddetle kınıyoruz.' görüşüne yer verdi.
Kaynak: AA