Şiro Çayı Üzerindeki Köprünün Yapımı Sürüyor

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, Pütürge ilçesindeki Şiro Çayı üzerinde yapımı süren köprüde incelemelerde bulundu.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Çalık, Çakır ve Kahtalı beraberindeki ilgililer, çalışmalarla ilgili yetkililerden bilgi aldı.

Çalık, burada yaptığı konuşmada, türkülere konu olan Şiro Çayı'nın üzerine muhtarların talebi üzerine köprü yapıldığını belirterek, 'Yıllardır istenen, yıllardır söylenen ve 2 dağı bir birine bağlayacak bu köprü bizim için çok önemliydi. Karayollarıyla, Köy Hizmetleriyle bu köprüleri yapmak gerçekten çok zordu.' ifadelerini kullandı.

Köprünün 65 metre uzunluğunda olduğunu kaydeden Çalık, 5 milyon lira bedelli yatırımın Büyükşehir Belediyesince ilçeye kazandırıldığını belirtti.

Çalık, şöyle devam etti:

'Büyükşehir Belediye Başkanımızın ve çok kıymetli ekibinin bu kadar kısa sürede hem yollarını hem köprülerini yapabilmesini düşünmemiştim. Pütürge’ye toplamda 150 kilometrelik yol yaptı. Şimdi köprülerle menfezlerle 8 mahallemizi bir birine bağlayacak. Dağların delindiği sevenlerin bir birine kavuştuğu dönem AK Parti dönemidir. 15 Temmuz gecesine Pütürgeliler göğüslerini siper ettiler. Cenazelerini hep birlikte toprağa gömdük. Yiğit insanlar bu darbeye dur dedi. Yüzyıllara dayanan özlem köprüsüne 15 Temmuz'da şehit olan hemşehrilerimizin isimlerinin verilmesi bizleri de mutlu eder.'

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır da Pütürge'ye önem verdiğini aktardı. İlçede ulaşım konusunda hiçbir sorunun kalmayacağını vurgulayan Çakır, 'İlçemizin diğer illere bağlanması ile ilgili çalışmalarımız da devam ediyor. Darbe olayından sonra birçok şehidimiz oldu. Pütürge'mizin de bu üzücü olaylarda 4 şehidi vardı. Bu köprümüze Şehitler Köprüsü adının konulmasından mutluluk duyacağız.' değerlendirmesinde bulundu.

İlçede 11 köprü ve menfez çalışması bulunduğunu, menfezlerin her birinin de birer köprü büyüklüğünde yapıldığını belirten Çakır, şunları kaydetti:

'Burada aslında yeni bir güzergah açılıyor. 8 mahallenin ulaşımını sağladığı gibi mevcut yolun kısalmasına da vesile oluyor. Bu köprü, yıllarca konuşulmuş ancak yapımı noktasında bir adım atılmamıştı. Büyükşehir olarak köprünün gerekliliğine karar vererek çalışmalara başladık. Köprümüz, 7 gözlü, 65 metre uzunluğunda, 5 metre yüksekliğinde, 9 metre genişliğinde büyük bir köprü. Öte yandan köprü inşaatı da önemli bir zamana denk geldi. 15 Temmuz'u anımsatacak, şehitlerimizi anımsatacak bir isim vereceğiz.'

Kaynak: AA