Sina Yarımadası'ndaki Şiddet Olayları

Kuzey Sina'da güvenlik kontrol noktasına düzenlenen silahlı saldırıda 2 asker öldü, 1 asker yaralandı.

Mısır'ın Kuzey Sina vilayetinde güvenlik kontrol noktasına düzenlenen silahlı saldırıda 2 askerin öldüğü, 1 askerin yaralandığı bildirildi.

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, Kuzey Sina'ya bağlı Refah kentinin girişindeki El-Masura güvenlik kontrol noktasına silahlı kişilerce düzenlenen saldırıda askerlerden İmad Memduh ve Ahmed Nebil Ebu el-Ayneyn öldü, Rıza Cemal Abdülalim yaralandı. Hayati tehlikesi bulunan yaralı Abdülalim, El-Ariş Askeri Hastenesi'nde tedavi altına alındı.

Saldırıların sorumluluğunu üstlenen olmazken, Mısır ordusundan da resmi bir açıklama yapılmadı.

Öte yandan terör örgütü DAEŞ'e biat eden Sina Vilayeti, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, yaklaşık iki hafta önce Sina Yarımadası'ndaki El-Ariş kentinde Mısır ordusunun düzenlediği operasyonda örgüt lideri Ebu Dua el-Ensari'nin öldüğünü doğruladı.

Mısır ordusu, 4 Ağustos'ta DAEŞ’e bağlı Ensar Beyt el-Makdis örgütünün lideri Ensari ve yardımcılarının da aralarında bulunduğu 46 teröristi öldürdüğünü bildirmişti.

Kuzey Sina vilayetinde, 24 Ekim 2014'te iki güvenlik noktasına düzenlenen saldırının ardından Mısır yönetimi, 'terör sorununu kökünden çözmek' iddiasıyla bölgede olağanüstü hal (OHAL) ilan etmiş, bu kapsamda Refah Sınır Kapısı'nı da kapatmıştı.

OHAL son olarak 12 Temmuz'da sekizinci defa 3 aylığına uzatılmıştı.

Sina Yarımadası'nda, Kasım 2014'te terör örgütü DAEŞ'e biat ettiğini duyuran ve daha sonra adını Sina Vilayeti olarak değiştiren Ensar Beyt el-Makdis adlı örgüt gibi bazı silahlı grupların etkin olduğu belirtiliyor.
Kaynak: AA