Pediatrik Sandalye Sayesinde 'Yaşama' Yürüyecek

Denizli'de kas hastası olduğu için yatağa bağımlı yaşayan 8 yaşındaki Mehmet Kayhan, hediye edilen pediatrik tekerlekli sandalye sayesinde artık dışarıda gezebilecek.

Denizli'de kas hastası olduğundan dolayı hayatını yatağa bağımlı sürdüren 8 yaşındaki Hasan Mehmet Kayhan, tam donanımlı pediatrik tekerlekli sandalye sayesinde yatağa bağımlı olmaktan kurtuldu.

Merkezefendi ilçesine bağlı Sevindik Mahallesi'nde yaşayan ve babası Halil Kayhan'ı geçen yıl kalp krizi nedeniyle kaybeden Hasan Mehmet Kayhan, 'spinal muskuleratrofi' diye bilinen kas hastası olduğu için yatağa bağımlı yaşıyor. 6 aylıkken teşhis konulan Hasan Mehmet Kayhan, tedaviye rağmen yatağa mahkum şekilde yaşamını sürdürüyor.

Merkezefendi Belediyesi, annesi Gülhan Kayhan'ın fedakarlığı ile hayata tutunmaya çalışan ve solunum yetmezliği de olup cihazlarla yaşamını sürdüren Hasan Mehmet Kayhan'a yardım elini uzattı.

Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, evde yaşamaya mahkum ve yatağa bağımlı şekilde yaşamını sürdüren Hasan Mehmet Kayhan'ı ziyaret ederek tam donanımlı pediatrik tekerlekli sandalye hediye etti.

Pediatrik tekerlekli sandalyenin Hasan Mehmet'in ihtiyaçlarına göre tasarlandığını belirten Subaşıoğlu, 'Yatağa bağımlı olarak yaşayan Hasan Mehmet kardeşimiz, özel tasarım sandalye ile evinin içerisinde rahatça dolaşabileceği gibi istediği zaman dışarıya da çıkabilecek. Kardeşimizi yaşama yürüteceğiz. Kendisine tam da ihtiyacı olan tekerlekli sandalyeyi hediye ettik. İnşallah kardeşimiz en kısa zamanda sağlıklı bir yaşama kavuşur.' dedi.

Subaşıoğlu, futbolu çok seven ve fanatik Beşiktaş taraftarı olan Hasan Mehmet'e bir de Beşiktaş forması da hediye etti.

Kaynak: AA