Park Orman Kemalpaşa'da Sona Yaklaşıldı

Projesi Kemalpaşa Belediyesi tarafından hazırlanan macera ormanı ve mesire alanı Park Orman Kemalpaşa kısa bir süre sonra hizmete girecek.

Park Orman Kemalpaşa'da Sona Yaklaşıldı
Ziyaretçilerine doğa içerisinde survivor heyecanı yaşatacak olan proje ziyaretçiler ile buluşmak için gün sayıyor. Kemalpaşa’ya yakınlığı ve İzmir’de yaşayan vatandaşların ulaşımda kolaylık sağlaya macera ormanı ve mesire alanında; halkın bir yandan eğlenceli bir gün geçirirken bir yandan da mesire alanında piknik yapma olanağına sahip olacaklar.

Kemalpaşa Belediyesi ekipleri çalışmalar esnasında doğaya ve ağaçlara zarar verilmemesine büyük özen gösterdi. Projenin yapıldığı alan taşlardan temizlendi ve çim ekimi yapılarak yeşillendirildi. İzmir’in en büyük yapay şelalesini de içerisinde bulunduran Park Orman Kemalpaşa’da isteyen ziyaretçiler, doğa içerisinde atla gezinti yaparken, isteyen ziyaretçiler de atv parkurunda doğa gezintisine çıkabilecek. Kemalpaşa’dan ve komşu ilçelerden gelen misafirlerin yöresel yiyecek, kıyafet ve eşyaların sergilendiği çarşı ve dükkanları gezebilecek. İzmir’in en büyük kent orman parklarından biri olan Park Orman Kemalpaşa, birbirinden eğlenceli parkurları ve yaşam alanları ile Kemalpaşa’ya yepyeni bir soluk getirecek. Projesi Kemalpaşa Belediyesi tarafından hazırlanan ve meydan düzenlemelerine devam edilen Park Orman Kemalpaşa, kısa bir süre sonra hizmete girecek. Doğayla uyumlu olacak şekilde inşa edilen ve içerisinde yapay şelale, bay-bayan mescit, paintball sahası, futbol sahası, atlı binicilik alanı, atv parkuru, kamp alanı, çocuk oyun alanları ve çarşı ve dükkanların olacağı mesire alanı projesi, aynı zamanda vatandaşların piknik yaparken kullanabilecekleri bir kıl çadırı restoranını da içinde barındıracak. Ziyaretçilerin daha fazla vakit geçirebilmeleri için gece aydınlatmasına ayrı bir önem verilen Park Orman Kemalpaşa, misafirlerin aileleri ile birlikte güzel vakit geçirebilmeleri için özel ışıklar ile aydınlatıldı. Kemalpaşalıları, günün boğucu stresli ortamından uzaklaştırarak doğa ile buluşturacak olan park, 7’den 70’e her kesimin dikkatini çekecek. Çalışmalarında sona yaklaşılan proje, eğlenceli parkurları ve sosyal tesisleri ile doğa ile iç içe bir atmosfer sunmak için yakında hizmete sunulacak.

Doğayla uyumlu yaşam parkı

Park Orman Kemalpaşa’nın Kemalpaşa’ya hayırlı olmasını dileyen Belediye Başkanı Arif Uğurlu, " Şehrin hemen yanı başındaki ormanları, terk edilmişlikten kurtarıp hayatın içerisine dahil ettik. Vatandaşlarımızı, şehrin boğucu ortamından yoğun iş temposundan çıkarıp böylesi yaşam alanları içerisinde dinlendirmek ve eğlendirmek istedik. Ormanları terk edilmişlikten kurtarıyor ve hayatın içerisine dahil ediyoruz. Hiçbir ağaç kesmeden ya da ormanların içerisine kalıcı beton örme yapılar yapmadan, doğal niteliklerini koruyarak böylesi güzel yaşam merkezleri inşa ediyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA