Kumburgaz'da Denizde Kaybolan Gençler Gözyaşlarıyla Anıldı

2 yıl önce Kumburgaz’da kiraladıkları deniz bisikletiyle açıldıkları denizde kaybolan gençler, aileleri tarafından olayın gerçekleştiği yerde gözyaşlarıyla anıldı. Gençlerin aileleri, yaşanan üzücü olayın üzerinden iki yıl geçmesine rağmen acılarının taze olduğunu belirterek denize karanfil bıraktılar.

17 Ağustos 20014’te Kumburgaz’da kiraladıkları deniz bisikletiyle açılan Serdar Demir, Doğan Demir, Mikail Çelik, Şükrü Kahraman ve Yusuf Büyükizgi kaybolmuştu. Olaydan sonra başlatılan arama çalışmaları sonuçsuz kalmış, Serdar Demir’in cesedi ise kaybolduktan bir hafta sonra Marmara Adası sahilinde bulunmuştu. Kayıp gençlerin yakınları, olayın ikinci yıl dönümünde Kumburgaz sahilinde bir araya gelerek anma töreni düzenledi.

Gözyaşlarına boğulan gençlerin yakınları, sahilde ağıtlar yaktı. Denize karanfil bırakan aileler, 2 yıldır acılarının dinmediğini dile getirdi.

Kaybolan gençlerden Serdar Demir ve Doğan Demir’in ablası Emine Evin Demir, “Şu an ceza davası devam ediyor. Savcı değiştiği için duruşmalar ertelendi. Kararın çıkması yakınlaştı anladığımız kadarıyla. Biz, bu olayda ihmali olan tüm kurumlara ve şahsa yönelik manevi tazminat davası açtık. Bununla ilgili olarak yine Anayasa Mahkemesi’ne de başvuru yaptık” dedi.

Acılarının çok taze olduğunu da belirten Demir, “Biz ne kadar kabullenmemeye çalışsak da giden geri gelmiyor. Davalar devam ediyor. Sadece adaletin yerini bulmasını istiyoruz" dedi.

Denizde kaybolan gençlerden Mikail Çelik’in babası Kekilli Çelik de gözyaşları içerisinde, “40 TL için 5 tane yavrumuzu denize verdik. Cenab-ı Allah onu bildiği gibi yapsın. 2 yıldır çektiğim acıyı ben biliyorum" diye konuştu.

Kaynak: İHA