MTSO'dan Rektör Kızılay'a Ziyaret

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Meclis Başkanı Sami Payza ve yönetim kurulu üyeleri, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay'ı ziyaret etti.

MTSO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Erkoç, Prof. Dr. Kızılay'ın makamında gerçekleşen ziyarette yaptığı konuşmada, yeni atanan Kızılay'ı tebrik etti.

Hasan Erkoç, Türkiye'nin 2023 hedefine ulaşması için üniversite-sanayi iş birliğinin önemli olduğunu belirtti.

Akademisyenlerin bilgilerini ortaya koyarak, iş dünyasına sunması gerektiğini ifade eden Erkoç, 'İş dünyası da bu projeleri sermayesiyle harmanlayıp yeni projeler üretmeli. 2023 hedeflerine ulaşmak istiyorsak, bunu katma değeri yüksek ürünlerle yapabiliriz. Bu da üniversite-sanayi işbirliğinin ciddi anlamda önemini karşımıza çıkarıyor. İş dünyası da bu projelere sermayeleriyle sahip çıkarak ülkede ciddi bir yatırım atağına geçmeli.' ifadelerini kullandı. 2. Organize Sanayi Bölgesi'nde İnönü Üniversitesine yer tahsis ettiklerini bildiren Erkoç, burada meslek yüksekokulunun bir an önce faaliyete geçmesini arzu ettiklerini aktardı. Erkoç, böylece kalifiye eleman sıkıntısının ciddi manada çözüleceğini kaydetti.

Kızılay da İnönü Üniversitesinin köklü bir üniversite olduğunu belirtti.

Akademisyenliği ve hekimliği döneminde şehirle güçlü bir bağ kurduğunu kaydeden Prof. Dr. Kızılay, 'Şimdi de İnönü Üniversitesi Rektörlüğü dönemimizde bu bağı çok daha güçlü devam ettireceğiz.' açıklamasında bulundu.

Teknokente özel önem vereceklerini vurgulayan Kızılay, şunları kaydetti:

'Üniversite-sanayi işbirliği bizim için çok önemli. Üniversite-sanayi işbirliği kapsamında Malatya'daki iş adamları ve sanayicilerimizle sık sık bir araya geleceğiz. Sizin istihdam edeceğiniz insanları biz yetiştiriyor ve mezun ediyoruz. Sizler nasıl gençler istiyorsunuz? Bizler bunu dikkate alarak müfredatımıza yenilik katmamız lazım. Ortak projeler üretebiliriz. Sıkı bir işbirliği, güçlü diyalog ve iletişim içerisinde olacağız. Üniversite ayağını oluşturan bütün hocalarımızı iş adamlarımızla bir araya getireceğim.'

Kaynak: AA