Mamak'ta Ailelere Danışmanlık Desteği

Boşanmaların büyük bir hızla arttığı günümüzde Mamak Belediyesi hizmete sunduğu aile danışmanlığı ile evliliğinde sorun yaşayan ailelere uzman desteği sağlıyor.

Mamak'ta Ailelere Danışmanlık Desteği
Mamak Belediyesi Kadın ve Aile Danışma Merkezi’nde devam eden aile danışmanlığı hizmetinden 93 aile danışmanlık hizmeti aldı. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Özellikle Mamaklı kadınlarımız için aile merkezlerimizde düzenlediğimiz Aile Akademisi ile kadınlarımıza yönelik çeşitli eğitimler veriyoruz. Bunun yanı sıra aile içerisinde yaşanan ve evliliği sonlandırabilecek büyük sorunlara karşı çiftlere uzman desteği sağlıyoruz. Bir sorun sarmalına girerek ne yapacağını bilemeyen ailelere bu sorunların çözülmesinde rehberlik ediyoruz. Toplumun yapıtaşı olan aile kurumu ne kadar güçlü olursa toplum o kadar güçlü olur” ifadelerini kullandı.

Çiftler telefonla randevu alabiliyor

Aile danışmanlık hizmetinden faydalanmak isteyen çiftler, 363 84 76 numaralı telefondan randevu alarak hizmetten ücretsiz olarak faydalanabiliyor. Aile içerisinde yaşanan problemler, çocukların yetiştirilmesi, evdeki sorumlulukların dağılımı, anne ve babanın yoğunluğu, eşler arası iletişim sorunları, aile içi maddi sorunlar gibi birçok konuda çiftlere yol gösteriliyor. Karşılaşılan sorunların çözümünde ise stres yönetimi, öfke kontrolü, benlik algısını keşfetme, çözüm odaklı tedavi gibi yöntemlerle aile içinde yaşanan sorunlar çözümler üretiliyor.
Kaynak: İHA