Kınalı Koçlarla Kortej Yürüyüşü

Denizli'nin Çal ilçesinde 842 yıllık 'Sudan Koyun Geçirme' etkinliği öncesinde kınalı koçlar ve çoban köpekleri eşliğinde kortej yürüyüşü yapıldı.

UNESCO'nun Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi'nde yer alan Çal ilçesindeki 842 yıllık 'Sudan Koyun Geçirme' etkinliği öncesi kınalı koçlar ve çoban köpekleri eşliğinde kortej yürüyüşü yapıldı.

Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, organizasyon komitesi üyeleri, çobanlar, ilçedeki çeşitli sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşların katılımıyla Bayramyeri Meydanı ile 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı arasında yürüyüş gerçekleştirildi.

Belediye Başkanı Akcan, yürüyüş sonunda gazetecilere yaptığı açıklamada, Aşağıseyit Sudan Koyun Geçirme etkinliğinin 27-28 Ağustos tarihlerinde Büyük Menderes Nehri'nde düzenleneceğini ifade etti.

Etkinliğin çok önemli olduğunu dile getiren Akcan, şöyle konuştu:

'Bugün ülkemizde 14 şehidimiz var. Cephede bu vatan toprakları için şehit olan kınalı koçlar gibi bizler de inşallah koçlarımızı kınaladık. 843. yılında geleneği canlandıracağız. Bizim için bu çok önemli. Bu topraklar üzerinde büyük karışıklıklar meydana getirmek isteyen şer güçlere karşı bu toprakların Türk toprağı olduğunun, bundan sonra da Türk toprağı olarak kalacağının en büyük kanıtlarından birisi de bu gelenektir. Bugün cephede askerlerimiz şehit oluyor, bizler de şehit olmak için her zaman kınalı koçlar gibi hazırız.'

Kortej yürüyüşü sonrası katılımcılar, cam horoz heykeli yanında kınalı koçlar ve çoban köpekleri ile fotoğraf çektirdi.

Aşağıseyit Mahallesi'nde 27 Ağustos Cumartesi günü Ali Gazi'nin türbe ziyaretiyle start alacak etkinlik kapsamında 28 Ağustos Pazar günü Aşağıseyit Mahallesi'nin Köprübaşı mevkisi Büyük Menderes Nehri'nde koyunlar sudan geçirilecek, en güzel kuzu, en güzel koç, çoban köpeği, ev köpeği ve çoban kıyafeti yarışmaları düzenlenecek.
Kaynak: AA