İEF Ziyaretçileri 'Sinema' İle Buluşacak

İzmir Enternasyonal Fuarı kapsamında organize edilen '16. Sinema Burada Festivali'nde, film gösteriminin yanı sıra çalışma atölyeleri ve söyleşiler yapılacak Ahmet Mekin ve Serap Aksoy'un 'onur konuğu' olacağı festivalde, 'Genç Oyuncu Onur Ödülleri' Nazan Kesal ve Onur Saylak'a verilecek

İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF) kapsamında, 31 Ağustos-4 Eylül'de 'Sinema Burada Festivali'nin 16'ncısı düzenlenecek.

İZFAŞ tarafından, 85'incisi gerçekleştirilecek İEF kapsamında organize edilen festival, bu yıl da zengin içeriğiyle İzmir Sanat Merkezi'nde sinemaseverlerle buluşacak.

Merkezde 31 Ağustos saat 19.30'daki açılış töreniyle başlayacak festivalde, fuar ziyaretçileri için film gösterimleri, galalar, çalışma atölyeleri ve söyleşiler düzenlenecek.

Yönetmen Ahu Öztürk'ün 'Toz Bezi', Mustafa Kara'nın 'Kalandar Soğuğu' filmlerinin galasının yapılacağı festivalde, 'Maryland (Darmadağın)', 'Fuocoammare (Denizdeki Ateş)', 'United States of Love (Aşk Birleşik Devletleri)', 'Truman', '24 Hafta', 'İstanbul'un Gözü', 'One Breath (Bir Nefes)', 'Things To Come (Gelecek)', 'Remember (Hatırla)' ile 'A War (Savaş)' izleyicisiyle buluşacak.

- Kısa film atölye çalışmaları yapılacak

Festivalde bu yıl ilk kez Hezarfen Film Galeri iş birliğiyle 'Bir Yaratıcı Yapım Atölyesi ve Pitching Platformu' düzenlenecek.

Dünyada hızla değişen film üretim stratejilerinin genç sinemacılarla paylaşılmasının hedeflendiği etkinlikte, kısa filmciler yapacakları çalışmaları 4 Eylül'de sinemaseverlere gösterme imkanı bulacak.

- 'Onur konukları' Mekin ve Aksoy olacak

Usta oyuncular ile sinemanın genç yeteneklerini buluşturan festivalin bu yılki onur konukları, Ahmet Mekin ve Serap Aksoy olacak.

Festival kapsamında takdim edilen 'Genç Oyuncu Onur Ödülleri' ise bu sene Nazan Kesal ve Onur Saylak'a verilecek.
Kaynak: AA