FETÖ'nün İş Dünyasına Yönelik Soruşturma

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, Fetullahçı Terör Örgütü'nün iş dünyası yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, hakkında gözaltı kararı bulunan 187 şüphelinin tüm malvarlıklarına el konulmasına karar verildi Gözaltına alınan şüpheli sayısı 60'a yükseldi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) iş dünyası yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, hakkında gözaltı kararı bulunan 187 şüphelinin tüm malvarlıklarına el konulmasına karar verildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca, FETÖ'nün iş dünyasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, yeni bir gelişme yaşandı.

Soruşturmayı yürüten Başsavcıvekili İsmail Uçar, hakkında gözaltı kararı verilen aralarında TUSKON Başkanı Rızanur Meral, Aydınlı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Kavurmacı, Eroğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Eroğlu, Baklavacı Güllüoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Güllü, Faruk Güllüoğlu Baklavaları'nın sahibi Faruk Güllü'nün de aralarında bulunduğu 187 şüphelinin tüm malvarlıklarına el konulmasına karar verdi.

Bu kararın, OHAL kapsamında yayınlanan Kanun Hükmünde Kararname ile ''mal varlığı ile ilgili tedbir-el koyma'' kararları alan hakimlik yetkililerinin soruşturma savcılığına devredilmesi çerçevesinde alındığı öğrenildi.

Soruşturma kapsamında, Ömer Faruk Kavurmacı ve Nejat Güllü'nün de aralarında bulunduğu 60 kişi gözaltına alındı. Diğer şüphelileri ise arama çalışmaları sürüyor.

Bu arada, operasyon sırasında Kavurmacı'nın ofisinde yapılan aramada, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in kitapları ve Gülen tarafından verilen plaket bulunduğu ve bunlara el konulduğu kaydedildi.
Kaynak: AA