Erzurum Müftülüğü Camilerde Gençlere Yönelik Sosyal Ve Kültürel Mekanlar Oluşturuyor

Erzurum Müftülüğü tarafından 2015 yılında başlatılan "Cami Çocuk Buluşmaları" projesinin daha etkin bir şekilde yürütülebilmesi için Erzurum Müftülüğü tarafından DAP idaresi Başkanlığı ile ortaklaşa imzalanan protokol çerçevesinde il merkezinde bulunan üç camide Sosyal ve Kültürel Donatı alanları kuruluyor.

Erzurum Müftülüğü Camilerde Gençlere Yönelik Sosyal Ve Kültürel Mekanlar Oluşturuyor
İlgili proje kapsamında hazırlanan protokol İl Müftü vekili Celal Büyük ve DAP Bölgesel Kalkınma İdaresi Başkanı Adnan Demir tarafından düzenlenen bir törenle imzalandı. İmza töreninde bir konuşma yapan İl Müftü vekili Celal Büyük: " İl Müftülüğü olarak bundan sonraki süreçte camilerimizi daha çok hayatın merkezine koymaya çalışacağız. Bu kapsamda il genelimizde bulunan camilerimizde çocuk ve gençlik kulüpleri kuruyoruz. Böylece Çocuklarımızı ve gençlerimizi daha çok camiyle buluşturmak, sosyal ve kültürel etkinlikler yoluyla çocuklarımıza ve gençlerimize cami aidiyeti kazandırmak istiyoruz. Bu nedenle fiziki açıdan uygun olan camilerimizi tespit edip camilerimize bu tür etkinliklerde kullanabileceğimiz sosyal ve kültürel donatı alanları kazandırmayı amaçlıyoruz. DAP idaremizle ortaklaşa gerçekleştireceğimiz bu proje kapsamında ilk olarak Palandöken ilçemizde bulunan ve fiziki açıdan uygun olan Palandöken, Yıldız ve Selimiye camilerinde bu projeyi uygulayacağız. Bu proje kapsamında camilerimizde kütüphane, oyun alanları ve seminer salonları oluşturup bir plan ve program çerçevesinde buralarda gençlerimiz ve çocuklarımıza yönelik etkinlikler düzenlenecektir. " dedi.

DAP Bölgesel Kalkınma İdaresi Başkanı Adnan Demir ise yaptığı konuşmada protokolün hayırlı olmasını dilerken bundan sonraki süreçte de il müftülüğü tarafından yapılacak olan bu tür projeleri destekleyeceklerini ve daha çok işbirliğine hazır olduklarını söylediler.
Kaynak: İHA