Erciş Belediyesi Halk Fırını Kuruyor

Van’ın Erciş Belediyesi, geçtiğimiz yıl ilçede başlattığı halk ekmeği uygulaması kapsamında yeni bir fırın yapımına başladı.

Erciş Belediyesi Halk Fırını Kuruyor
Geçtiğimiz sene geçtiği halk ekmeği uygulaması ve yedi ayrı mahallede kurduğu ve kadınların istihdam edildiği satış büfeleriyle ilçe halkının ekmek ihtiyacını daha hijyen ve ekonomik bir şekilde karşılamasını sağlayan belediye; ilçeye bağlı Kışla Mahallesi’nde bulunan belediyeye ait garaj alanında yeni bir fırın yapımına başlayarak söz konusu uygulamayı büyüttü. Günlük 9 bin dolaylarında ekmek üretiminin yapıldığı uygulama, yapımına başlanan modern fırın ile bu sayının iki katına çıkarılması hedefleniyor.

Yapımına başlanan halk fırını projesi hakkında konuşan Erciş Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü çalışanlarından Vahap Zengin, projenin 45 gün içerisinde tamamlanacağını kaydetti.

Zengin, “Geçen sene uygulamaya aldığımız proje kapsamında yoğun talep üzerine yeni fırın yapımına başladık. Modern şantiyeyi tamamlayarak fırın gibi diğer araç gereçlerde de artırıma gideceğiz. Proje teknolojiyle donatılmış steril bir şekilde tasarlandı. 350 metrekare alan üzerinde kuruldu. Fermetasyon, yakıt deposu, hamurhane gibi bölümler olacak. Hijyenik şartlarda ekmek üretimini arttırarak halka ucuz ekmek götürmeye devam edeceğiz. Projeyi kırk beş gün içerisinde tamamlayacağız’’ şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA