'Dostluk Tırı' Kocaeli'de

Yunus Emre Enstitüsü'nün 'Dostluk Tırı' Kocaeli'ye geldi.

Yunus Emre Enstitüsü'nün gerçekleştirdiği 'Türkçe Yaz Okulu' programı kapsamında illeri gezen 'Dostluk Tırı' Kocaeli'ye geldi.

Kocaeli Fuar Alanı'nda gerçekleştirilen 'Kültür Geceleri' programına 15 öğrenci katıldı.

Yurt dışında faaliyet gösteren Yunus Emre Enstitüleri ile Türkoloji bölümlerinde öğrenim gören farklı ülkelerden öğrencilerin katılımıyla gerçekleşen programda öğrenciler arasında bilgi yarışması düzenlendi. Vatandaşların da yarışmaya dahil edilmesiyle neşeli anlar yaşandı.

Yunus Emre Enstitüsü Kültür Geceleri Sorumlusu Mehmet Selim Özban, burada yaptığı konuşmada, enstitünün 37 ülkede 45 kültür merkezi bulunduğunu belirterek, Türkçe Yaz Okulu kapsamında bu yıl 46 ülkeden 540 öğrencinin Türkiye'ye geldiğini söyledi.

15 Temmuz darbe girişiminden 7 gün sonra uçak biletleri olmasına rağmen öğrencilerin bunları iptal etmediğine dikkat çeken Özban, 'Onlar yurt dışında yapılan dezenformasyona inanmadılar ve ülkemize geldiler. Şu anda Türkiye'nin 16 şehrinde, 20 üniversitede öğrenciler misafir ediliyor. Gündüzleri Türkçe eğitim alıyorlar, öğleden sonra kültürel etkinliklere katılıyorlar.' diye konuştu.

Özban, dostluk tırının Samsun'dan yola çıktığını anımsatarak, gittiği kentlerde öğrencilerin demokrasi nöbetlerine katıldığını ve Türkiye'ye destek verdiğini anlattı.

Program kapsamındaki 10 kentten 8'incisi olan Kocaeli'ye geldiklerini dile getiren Özban, her bölgede sevgi ve coşkuyla karşılandıklarını ifade etti.
Kaynak: AA