Dolandırıcıların Yeni Taktiği 'FETÖ Operasyonları'

ETÜDER Başkanı Kocabaş uyardı:'Paralelci yakaladık üzerinden kimliğiniz çıktı' diye para isteyenlere kanmayın'.

Edirne Tüketiciler Derneği (ETÜDER) Başkanı Murat Kocabaş, 'Kendilerini polis, jandarma veya savcı olarak tanıtan dolandırıcılar, FETÖ/PDY operasyonu yürüttüklerini belirterek vatandaşlardan para talebinde bulunuyorlar. Paralelci yakaladık üzerinden kimliğiniz çıktı' diye para isteyenlere kanmayın' dedi.

ETÜDER Başkanı Murat Kocabaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, dolandırıcıların yeni yöntemlerle vatandaşları korkutarak dolandırdığını söyledi.

Vatandaşları uyaran Kocabaş, “Dolandırıcılar, FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimi sonrası kendilerini polis veya adliye yetkilisi gibi tanıtıp, vatandaşı telefonla arayarak veya sosyal medya üzerinden temasa geçerek kandırmaya çalışıyor.” diye konuştu.

Bu kişilere karşı uyanık olunması gerektiğini ifade eden Kocabaş, şunları söyledi:

'İsminiz darbe soruşturmasında geçiyor. Bu işten kurtulmanız için belli bir miktar para gerekli' ya da 'bir paralelci yakaladık. Üzerinden sizin kimlik bilgileriniz çıktı' gibi sözlerle kandırılan vatandaşlar maalesef dolandırıcılara paralarını kaptırıyor. Kendilerine para gönderilmesi halinde paranın vatandaşa iade edileceği ve davanın kapatılacağı yönünde söylemde bulunan dolandırıcılar, vatandaşı korkutarak sömürüyorlar.'

Bu şekilde para isteyen veya farklı taleplerde bulunan kişilere kesinlikle itibar edilmemesi gerektiğini vurgulayan Kocabaş, 'Asker, polis, veya savcı vatandaştan para istemez. Bu durumlar karşısında herkesin bilinçli olması gerek. Bizler tüketicilerin haklarını koruyan kuruluşlar olarak, halkımızı dolandırıcılara karşı uyarıyoruz. Böyle bir telefon veya mesaj alan kişiler hemen polise başvurup şikayette bulunsunlar ve kesinlikle para vermesinler.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA