'Demokrasi Ve Adalet' Temalı Sokak Sanatı Çalışması

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi, 'Demokrasi ve Adalet' temalı sokak sanatı çalışmasını eski Galata Köprüsü'nde gerçekleştirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi, 'Demokrasi ve Adalet' temalı sokak sanatı çalışmasını eski Galata Köprüsü'nde gerçekleşti.

Gençlik Meclisi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, projeye Birleşmiş Milletler İnsan Yerleşimleri Programı da (BM Habitat) destek verdi.

BM Habitat, sürdürülebilir kalkınma projeleri kapsamında İstanbul, Tunus ve Nairobi'de farklı temaları ön plana çıkararak sokak sanatı çalışmaları düzenliyor. Etkinliğin İstanbul ayağının organizasyonunu gerçekleştiren Gençlik Meclisi, İstanbul'da ikamet eden Türk ve yabancı gençleri, eski Galata Köprüsü'nde 'Demokrasi ve Adalet' temalı resim çalışması için bir araya getirdi.

Etkinliğe, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürü Ayhan Kep ve Türkiye Belediyeler Birliği Gençlik Meclisi Başkanı Samed Ağırbaş katıldı.

Kep, gençlerle birlikte sprey boyalarla resmin tamamlanmasına katkıda bulunurken, Ağırbaş ise 'Demokrasi ve Adalet’ temalı resme kendi duygu ve düşüncelerini yazarak imzasını attı.

Tüm insanlığa seslenmek ve düşüncelerini özgürce ifade etmek amacıyla resmin çizildiği panoya imzalarını atan gençler, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi başta olmak üzere dünyadaki tüm haksızlıklara karşı tepkilerini ortaya koydu.
Kaynak: AA