DEDAŞ, 2 Diyaliz Hastasının Evine Jeneratör Bağladı

Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş (DEDAŞ), Diyarbakır'da 'Örnek Köy' projesi kapsamında elektrik şebekesi yenilenen köy sakinlerinin evlerine sayaç taktırmak istememeleri nedeniyle enerjisini kesilen köyde yaşayan iki diyaliz hastasının mağdur edilmemesi için evlerine jeneratör bağlandığı belirtildi.

DEDAŞ'tan yapılan açıklamada, enerji tedarik ettikleri Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak illerinde, yüzde 75 dolayındaki kayıt dışı kullanımı önlemek için bir çok proje geliştirdiği belirtildi.

Bu projelerden biri olan 'Örnek Köy' Projesi ile sayaç takmayı kabul eden köylerin elektrik şebekelerinin yenilenerek, sokak aydınlatmalarının da yapıldığı ifade edilen açıklamada, ancak talep üzerine proje kapsamında şebekelerinin yenilenmesini sağlayan Çüngüş ilçesine bağlı Yeniköy Mahallesi sakinlerinin çalışmaların bitiminin ardından kaçak kullanımı engelleyecek ölçüm sayaçlarının takılmasını ve yapı dışına taşınmasını engellediği savunuldu.

Yenileme çalışmaları kapsamında mahalleye 211'i beton olmak üzere 441 direğin dikildiği, aydınlatma için 330 armatür kullanıldığı, 35 kilometre kablo döşendiği ve 3 adet pano değişiminin gerçekleştirildiği ifade edilen açıklamada, yaklaşık bir milyon lira harcama yapıldığı belirtildi.

Yapılan çalışmaların ardından tüm uyarılara rağmen sayaçların yapı dışına çıkarılmasını engelleyen mahallelinin elektriğinin ekipleri tarafından kesildiği belirtilen açıklamada, buradaki diyaliz hastaları İsa Polat ve Veysel Kaplan'ın mağdur edilmemesi için evlerine jeneratör bağlandığı ve jeneratörün yakıtının karşılandığı kaydedildi.

Kaynak: AA