Çikolata Park Yıl Sonunda Hizmete Giriyor

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz: 'Fındıkta iç tüketimi artıracak, Karadeniz'de çikolatanın merkezi olacak bu proje, yıl sonunda hizmete girecek'.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Gülyalı ilçesinde yapımı süren Çikolata Park'ın yıl sonunda hizmete gireceğini bildirdi.

Yılmaz, Gülyalı ilçesinde yaklaşık 55 dönüm alan üzerine kurulan Çikolata Park inşaatında incelemelerde bulundu.

Yetkililerden bilgi alan Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, inşaatın tüm hızıyla sürdüğünü ve ekiplerin aralıksız çalıştığını söyledi.

Projeyle bölgedeki fındık satışı ve fındıklı ürün çeşitliliğini artırmayı hedeflediklerine işaret eden Yılmaz, 'Fındık sektör temsilcileri de projenin tamamlanmasını sabırsızlıkla bekliyor. Özellikle fındık ürünleri satan firmaların ürettikleri her şey buradan yerli ve yabancı turistlere ulaşacak. Böylece fındıkta iç tüketim ciddi oradan artacak.' dedi.

Yaklaşık 8,5 milyon lira maliyetindeki projenin bölgeye kazandırılmasının son derece önemli olduğunu belirten Yılmaz, şöyle devam etti:

'Yıllık ortalama 200 bin ton ile dünyada en çok fındık üretimi yapılan Ordu'da hayata geçirilecek bu proje, ilimizin en önemli tarımsal ürünü olan fındığa da değer katacak. Burada fındığın tanıtımı yapılacak ve tüketimini artırmaya yönelik farklı uygulamalar geliştireceğiz. Burada ayrıca butik çikolata mağazalarında isteyen herkese çikolata ile ilgili kurslar verilecek. İnşallah fındıkta iç tüketimi artıracak, Karadeniz'de çikolatanın merkezi olacak bu proje, yıl sonunda hizmete girecek.'

Projenin kentin turizm ve ekonomisine de olumlu etkiler yapacağını vurgulayan Yılmaz, şunları söyledi:

'Proje, Ordu-Giresun Havalimanı'nın hemen yanı başına kuruluyor. Havalimanına yürüme mesafesinde. Dolayısıyla havalimanını kullanan her vatandaş burada hoşça vakit geçirebilecek. Belki sadece buradan alışveriş yapmak için gelen vatandaşlarımız olacak. İnşallah bu proje her yönüyle hem ilimize hem bölgemize hem de ülkemize çok şeyler katacak.'

Yılmaz, tesisin çok yönlü hizmet vereceğine de işaret ederek Çikolata Park'ta müze binası, restoran ve kafeteryaları içeren kapalı alanların yanı sıra halı saha, tenis kortu, çok amaçlı spor sahası, temalı çocuk oyun alanları, bisiklet parkuru, yürüyüş yolları, amfi, gösteri alanları, seyir terasları ile geniş yeşil alanların da yer alacağını söyledi.
Kaynak: AA