Batı Akdeniz'de Av Sezonu Açıldı

Antalya, Burdur ve Isparta'da toplam 72 devlet ve genel avlağında avcılık faaliyeti yapılabilecek.

Milli Parklar 6. Bölge Müdürlüğüne bağlı 72 devlet ve genel avlakta avcılık faaliyeti yapılabileceği bildirildi.

Milli Parklar 6. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Türkiye genelinde 2016-2017 av sezonunun, 1. grup kuşlardan bıldırcın ve üveyik ile 2. grup memelilerden olan yaban domuzu ve çakal türleri için 13 Ağustos 2016 tarihi itibarıyla açıldığı hatırlatıldı.

Bölgede, kınalı keklik, yaban tavşanı, bozkaz, Sakarca kazı, çulluk, karatavuk avının 15 Ekim 2016 tarihinde başlayacağı kaydedildi.

Avcılık belgesi ve avlanma izin belgesi sahibi avcıların av sezonu boyunca avcılık yapabileceği belirtilen açıklamada, 6. Bölge Müdürlüğüne bağlı Antalya'da 36, Burdur'da 18 ve Isparta'da 18 olmak üzere toplam 72 devlet ve genel avlağında avcılık faaliyeti yapılabileceği ifade edildi.

Avlaklarda izin alınan türler dışında diğer türlerin korunmasının esas olduğu ifade edilen açıklamada, şöyle denildi:

'Avcılara Bölge Müdürlüğümüz birimlerince verilen av haritalarındaki yasaklanmış alanlarda, korunan alanlarda, kara yolu kenarlarında, boyu 2 metreye kadar fidanların olduğu ağaçlandırma alanlarında ve meskun mahallerde avlanmak yasaktır. Ülkemizin doğal değerlerinin korunması ve geleceğe aktarılması sağlıklı bir çevre için son derece önemlidir. Bilinçli bir avcı kitlesiyle yaban hayatı alanlarının ve yaban hayvanlarının korunması ortak hedefimizdir. Bu sebeple yaban hayatı kaynaklarıyla birlikte avcılığın da geliştirilmesi için tüm avcılarımızın kurallara uymasını, kurallara uymayan kişilerin Bölge Müdürlüğümüz koruma ekiplerine, polis ve jandarma birimlerine bildirilmesi hususunda avcılarımızdan duyarlılık göstermelerini bekliyoruz.'
Kaynak: AA