Yabancı Öğrencilere Türkçe Yaz Kursu

Düzce Üniversitesi Türk Dili Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (DÜ-TÖMER) yabancı Türkoloji öğrencilerine yönelik Türkçe yaz kursu düzenledi.

Yabancı Öğrencilere Türkçe Yaz Kursu
Üç haftalık yoğunlaştırılmış Türkçe öğretiminden oluşan program, okuma-dinleme-yazma-konuşma aktiviteleriyle öğrencilere eğlenceli bir eğitim süreci sundu. 25 Temmuz-12 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilen programda, verilen derslerin yanı sıra düzenlenen gezilerle de Düzce’nin doğal, kültürel güzellikleri öğrencilere tanıtıldı.

Akçakoca, Gölyaka, Güzeldere Şelalesi gibi ilin gözde mekanlarında öğrenciler hoşça vakit geçirdi. İlk defa Türkiye’yi ziyaret eden Türkoloji öğrencileri, Düzce Üniversitesinde olmaktan memnuniyet duyduklarını belirterek programın çok yararlı olduğunu ve kısa sürede Türkçelerinin çok hızlı gelişme gösterdiğini ifade ettiler. Öğrenciler kariyerlerine, Düzce Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde yüksek lisans yaparak devam etmek istediklerini de sözlerine ekledi.

Düzce’nin yanı sıra hafta sonu yaptıkları İstanbul gezisiyle birlikte İstanbul’un tarihi ve kültürel özelliklerini görme şansını elde eden Türkoloji öğrencileri, bu zaman diliminde yeni arkadaşlıklar kurdular. Eğitimlerinin yanında kültürel etkileşimlerde de bulunan öğrenciler, Düzce Üniversitesi ve DÜ-TÖMER’e teşekkür ettiler.

Yıl boyunca düzenledikleri A1-A2-B1-B2 ve C1 düzeylerindeki Türkçe kurslarıyla Ülkemizde bulunan yabancı öğrencilere Türkçe öğrettiklerini ve lisans eğitimleri için öğrencileri hazırladıklarını belirten DÜ-TÖMER Müdürü Yrd. Doç. Dr. Sibel Bayram, yaz sezonunda yabancı uyruklu Türkoloji öğrencilerini Türkiye’de misafir ederek kısa sürede yoğunlaştırılmış Türkçe eğitimi ile öğrencilere hem dil pratiği yaptırdıklarını hem de Türkiye’yi tanıttıklarını dile getirdi. Eylül ayındaki yeni kayıtlarla birlikte yeni ders döneminin de başlayacağını ifade eden Bayram, her geçen gün daha fazla yabancı öğrenciye ulaşarak Düzce’nin ve Düzce Üniversitesinin uluslararası alanda tanıtımına da katkı verdiklerini söyledi.

Kaynak: İHA