Vali Işın, STK Temsilcileriyle Bir Araya Geldi

Ağrı Valisi Musa Işın, Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından 15 Temmuz gecesi yapılan darbe girişiminde ve sonrası demokrasi nöbetlerinde bulunan sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya geldi.

Vali Işın, STK Temsilcileriyle Bir Araya Geldi
Ağrı Valisi Musa Işın, FETÖ tarafından 15 Temmuz gecesi yapılan darbe girişimine tepki olarak düzenlenen demokrasi nöbetlerine katılan ve nöbetler de vatandaşlara ikramlarda bulunan STK temsilcileriyle bir araya geldi. FETÖ’nün bir tabanı olmadığını ifade eden Vali Musa Işın, “Bu terör örgütünün bir tabanı yok. Halk bunların yanında değil. Hiç kimse bunların yanında değil. Bunlar sadece maalesef bu memleketin zeki, akıllı çocuklarını ortaokullardan ilkokullardan itibaren alarak belli bir amaç uğruna o çocukları robotlaştırdılar, akıllarını ceplerine koydular. Tamam, çok zeki olabilirler ama zeki olmak başkadır akıllı olmak başkadır. Zekilerdi ama akılları ellerinden alınmıştı. Bu insanlar belli amaçlar için ülkemizin çok önemli kurularına devletin omurgasını teşkil eden askeriye, mülkiye, adliye, emniyete buralara özellikle insan yerleştirip bu amaçlarını 15 Temmuz günü tahakkuk etmek için bu insanları eğitmişlerdir. Fakat bunların tabanı yok, halk bunlardan değil, bunları sevmiyor. Benim bildiğim kadarıyla Türkiye’de hiçbir cemaat bunları sevmez ve sevmezdi. Bugün zaten 80 milyon insan sevmiyor, nefret ediyor. Bütün İslam alemi nefret ediyor. Ama emin olun bunlar daha bu çirkef işlere başlamadan önce de müminler, Müslümanlar bunları sevmiyordu. Herkes bunlara şüphe ile bakıyordu. Bunlar da zaten müminleri çok zelil bir şekilde görürlerdi, hakir görürlerdi, kafirleri ve münafıkları da çok izzetle, şerefle yad ederlerdi. Onlara karşı aşağılık kompleksi Müslümanlara karşı da tekebbür içerisindeydiler” dedi.

15 Temmuz’da darbenin gerçekleşmesi durumunda insanların katledileceğini ifade eden Vali Işın, “Peki bunlar 15 Temmuz’da muvaffak olsalardı ne olurdu? Bunların yapabileceği tek şey insanları katletmekti başka bir şey değildi. Fabrikalar duracaktı, sanayi tesisleri duracaktı, ithalat ve ihracat duracaktı, üniversiteler açılamayacaktı kapıları kapatılacaktı, herkes can güvenliğine düşeceği için kimsenin emniyeti olmadığı için kimse üniversitelere gidemeyecekti, okullara kimse gidemeyecekti, kimse seyahat edemeyecekti, iç savaş çıkacaktı. İç savaş olduğu bir ortamda özellikle kentlerde yaşayan biz gibi insanların hiçbirisinin can ve mal güvenliğinden bahsetmek mümkün değildi. O ilk gece bir arkadaşım beni aradı, televizyon kapalıydı. Aradı beni ağlayarak dedi ki ne oluyor Allah aşkına? Darbe mi oluyor artık darbe yaşamıyoruz dedi.

Televizyonu açtım baktım köprü tutulmuş, Atatürk Havalimanı tutulmuş İstanbul’da, Ankara’da Esenboğa Havaalanı tutulmuş tamam dedim bu hayra alamet değil. Ben ilk etapta şöyle düşündüm. Dedim ki bu asker içerisinde birikinti oluştu komuta kademesi darbe yapıyor eyvah dedim. Kendi kendime dedim ki eyvah devletimizi kaybettik. Artık dedim biz bir daha bunu bulamayız. Ama Menderes aklıma geldi Allah rahmet etsin. Menderes döneminde darbe yapanlar bugünkülerden daha zayıflardı. 1960’ta 38 tane Subay Türkiye’de darbe yaptı. Maalesef kimse sahip çıkmadı ve kimse sokağa çıkmadı o kahraman insanı halkın sevgilisini o alçaklar götürüp idam ettiler. Türkiye çok şey kaybetti. Biz onun utancı içinde okuduk ve büyüdük. Eşimden ve kızımdan Allahaısmarladık diledim helalleştik, emniyet müdürünü aradım ve dedim müdür bey bütün polisleri hükümet konağının oraya yıkıyorsun öleceğiz ama kesinlikle teslim olmayacağız neye mal olursa olsun. Hakikaten Cenabı Hak bizi sevdi ki bizi ve devletimizi, milletimizi korudu. Yoksa biz meçhule gidecektik. Ülkemizi kaybedecektik. Biz geleceğimizi, çocuklarımızı ve ülkemizi kaybederdik” şeklinde konuştu.

İki şeyin denenmeyeceğini belirten Vali Işın, “Biz şunu öğrendik, iki şey denenmez. Birisi ölümdür birisi de devlettir. Ben öleyim tekrar yeryüzüne geleyim gibi öyle bir şansımız yok. Ben bu devleti kaybedeyim, yıkayım yeni bir devlet kurayım öyle bir şans da yok. Suriye’de görüyoruz, Filistin’de devlet kurulamadı, Afganistan’da 1979’dan beri devlet kurulamadı, 2003’ten beri Irak’ta devlet yok. İşte görüyoruz burada Suriye hadisesini canlı canlı yaşıyoruz. Ben hep şunu zikrettim, bizi de Suriyelileştirmek istiyorlar. Gezi hadisesi ile bunu denediler, eğer Gezi hadiselerinde eski 2010 yılından önceki ordu yapılanması olsaydı Gezi hadiselerinde bu dış güçler ve yardakçıları Türkiye’de darbe yapabilirlerdi. Gezi hadisesi gibi 3 ay devam eden bir kalkışma ben görmedim. 3 ay boyunca bunu yaptılar Türkiye’de. Askeri kışkırttılar, kendisine entelektüel aydın diyen karanlık tipler asker nerededir diye günlerce makale döşediler yazdılar. Ama çok şükür ki Gezi hadiselerinde darbe yapabilecek bir ordu yoktu Türkiye’de. 17-25 Aralık’ta Türkiye’de yine darbe girişimini denediler. O melun cemaat çete eliyle muvaffak olamadılar. Bu cemaat, bu çete öyle bir sinsi çetedir ki belki yer yüzünde hiçbir gizli servis, hiçbir istihbarat örgütü, hiçbir devletin en kılcal damarlarında dolaşan birimler dahil olmak üzere böyle bir örgütün dünya tarihine geldiğini zannetmiyorum. Şimdi de utanmadan, sıkılmadan alçak herif ben yapmadım diyor. Açıklama yapmış diyor ki uluslararası bir mahkeme kurulsun eğer onda birinde benim bir hissem varsa ben razıyım cezama diyor. Allah seni kahrı perişan etsin. Sen bu milletin aklıyla mı alay ediyorsun? Bizi kandırmaya çalışıyorsun da 78 yaşındasın geberdiğin zaman Allah’a ne hesap vereceksin. Sen bu milletin dini, imanı ile uğraştın. Aslında en kötüsü de nedir biliyor musunuz değerli kardeşlerim? O kadar zeki eğitilmiş ama makurtlaştırılmış olan bu insanların aldatılmışlığı herkesin acısından daha büyüktür. Siz 30-40 sene birisinin arkasından gidiyorsunuz adamın mehdi olduğunu zannediyorsunuz meğerki adam deccal çıktı. Bundan daha kötü bir şey var mı?” dedi.

Kimin FETÖ ile bağlantısı varsa tespit edilip, adalete teslim edildiğini ifade eden Vali Işın, “Şuna dikkat ediyoruz. Milli eğitimden, askeriyeden, adliyeden, diğer kurumlardan kimlerin bu örgüte bağlantıları varsa bunlar tespit ediliyor ve adalete teslim ediliyor. Ama bir şeye dikkat etmemiz lazım. Kurunun yanında yaşında yanmaması lazım. İftiralar, ihbarlar bu dönemlerde çok hızlı bir şekilde devreye girer. O onu sevmiyor. bu onu sevmiyor kıskanıyorlar gibi hazır fırsat varken yok olsunlar gitsinler. Gibi düşünceler her zaman olabilir. Bunu dikkate almak zorundayız. Ora ile bağlantılı olmayan bir kişiyi bile mağdur edersek Allah bunun hesabını bize sorar. Biz masum insanları muhafaza etmek zorundayız. Kimin suçu varsa o cezasını çekecek. Ağrı’da olanda odur. Bazı insanlar farklı isimler söylüyorlar, iftira ediyorlar. Devletin bir aklı, bir çalışma mekanizması vardır. Devletin bir bilgi toplama mekanizması vardır. Bu devlet büyük bir devlettir. Bu devlet isterse 10 dakika içersinde kimin ne olduğunu çok rahat bir şekilde ortaya koyar. Bu kadar güçlü bir devlettir. Yapılan bütün çalışmalarda gösteriyor ki, yüzde yüz isabetli kararlardır. Bizde dikkat ediyoruz. Karşımızda çok sinsi bir örgüt vardır. Gizlilik esastır, yalan konuşurlar, bukalemun gibidirler. Ama bizde bu şartlar içersinde devletimiz onlardan daha güçlüdür. Bilgi toplama sistemi daha güçlüdür. Bunları tespit edip adalete teslim ediyoruz. Bunun böyle bilinmesini istiyorum. Ağrı’da da bunlar ilgili gerekli çalışmalar yapılıyor, ama dikkatli bir şekilde hareket etmeye çalışıyoruz. Herhangi bir nedenle en yakınımız dahi olsa terör örgütleri ile bu FETÖ, PKK veya başka bir örgüt olabilir gözümüzü kırpmadan bunların hak ettiği cezayı almaları için gerekli çalışmaları yaparız, bunu da yapmaya çalışıyoruz” dedi.

Kaynak: İHA