'Türkiye'nin AKUT'u 20 Yaşında' Fotoğraf Sergisi

Sergide, AKUT'un 20 yıllık tarihi boyunca yaşanan olayları anlatan fotoğrafları görülebilecek.

Arama Kurtarma Derneği'nin (AKUT) mücadele ve başarı dolu 20 yıllık tarihi boyunca yaşanan olayları anlatan fotoğraflarının yer aldığı 'Türkiye'nin AKUT'u 20 Yaşında' fotoğraf sergisi açıldı.

Marmara Depremi'nin 17. yılında Le Meridien Otel'de izlenime sunulan sergide, 70'ten fotoğraf yer alıyor.

AKUT'un kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Nasuh Mahruki, yaptığı açıklamada, tamamen gönüllülük esasına dayalı oluşumlarıyla hayat kurtardıklarını söyledi.

Mahruki, çeşitli sosyal sorumluluk projeleriyle de Türkiye'ye örnek olduklarını belirterek, '20 yıldır Türkiye halkının yanındayız. Bugün de 17 Ağustos depreminin yıl dönümünde fotoğraf sergisini sizlerle paylaşmak istedik.' dedi.

- 'Ülkemize, milletimize sahip çıkmaya devam edeceğiz'

AKUT'un yurt dışından herhangi bir oluşumun temsilcisi olmadığını, Türkiye'nin yerli bir organizasyonu olduğunu vurgulayan Mahruki, şunları kaydetti:

'AKUT'un içerisinde Türkiye'nin tamamı var. Kendimizi siyaset üstü tutup her yere eşit mesafede durduk. Biz bu kurumu bu şekliyle koruyup geliştirmek istiyoruz. AKUT, sadece insanlara değil, diğer canlılara ve hatta tüm gezegene karşı kendini sorumlu hisseden insanlardan oluşuyor. Hayat bize ömür verdiği sürece ülkemize, milletimize sahip çıkmaya devam edeceğiz.'

AKUT'un kuruluşundan bu yana kurtarma hikayelerini yansıtan fotoğraf sergisi, 1 ay boyunca ziyaret edilebilecek.

Kaynak: AA