STK'lardan 'Fedakar' Hastaneye Teşekkür Ziyareti

Emekliler Derneği, Muhtarlar Birliği, Çengelköy Spor, Çengelköy Taraftarlar Birliği, Kemahlılar Derneğinin aralarında bulunduğu sivil toplum kuruluşları, darbe girişimi gecesi görevlilerinin fedakar çalışmaları dolayısıyla Medivia Hospital'ı ziyaret etti Medivia Hastanesi Yönetim Kurulu Üyesi Erilli: 'Çengelköy'de olaylar başlayınca hastane yönetim kurulu, bütün ekibi çağırdı ve İstanbul dışındaki personel harici bütün ekip hastaneye geldi. O gün sabaha kadar arkadaşlarımız müthiş bir şekilde çalıştı ve gerçekten herkesin de takdirini kazandı'

Çeşitli Sivil Toplum Kuruluşlarının (STK) yetkilileri, 15 Temmuz darbe girişimi gecesinde Çengelköy'deki çok sayıdaki yaralıya tedavi hizmeti sunan Medivia Hospital'ı ziyaret ederek, fedakar çalışmaları dolayısıyla teşekkürlerini sundu.

Emekliler Derneği, Muhtarlar Birliği, Çengelköy Spor, Çengelköy Taraftarlar Birliği, Çamlıktepe Camii Yaptırma ve Güzelleştirme Derneği, Yıldırım Beyazid Camii Yaptırma ve Güzelleştirme Derneği, Kemahlılar Derneği, Kerime Hatun Kur'an Kursu Derneği ve Üsküdar Çankırılılar Derneği yetkilileri, Medivia Hospital Yönetim Kurulu Üyesi Ali Erilli ile görüştü.

Erilli, 15 Temmuz gecesi Çengelköy halkının büyük bir mücadele örneği verdiğini vurgulayarak, böyle bir ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Darbe girişiminin yaşandığı gece Çengelköy'de olaylar başlayınca hastane yönetim kurulunun bütün ekibi hastaneye çağırdığını ve İstanbul dışındaki personel harici ekibin hastaneye geldiğini aktaran Erili, şunları kaydetti:

'Gelen yaralıların hepsi, kan revan içerisinde... Bu arada şehit olarak gelenler var. Onları hemen tedaviye alıyorlar. Doktorlar, hemşireler canhıraş bir şekilde çalışıyor. Ama öyle bir noktaya geliyorlar ki cenazeler var, morgda yer yok, yerlere koyuyorlar. Yaralılar var, yatak yok. 112'yi arıyorlar, 112'den cevap yok. İşte o zaman beni aradılar. Ben o sırada yoldaydım. Ben de ilçe başkanımızı aradım, kendisi ilgilendi. 10 dakika sonra 112'ler gelmeye başladı. Ondan sonra arkadaşlar ilk tedaviyi yaptıklarını hemen buradan gönderdiler, cenazeleri dahi mecburen gönderdiler. O gün sabaha kadar arkadaşlarımız müthiş bir şekilde çalıştı ve gerçekten herkesin de takdirini kazandı.'

Bazı hastanelerde acil olmadığı için hastaların alınmadığını duyduklarını anlatan Erilli, 'Bizde öyle bir şey olmadı. Biz hastane olarak her zaman milletin emrindeyiz.' dedi.

Erilli, o gece ancak 60'a kadar gelen yaralıların sayılabildiğini, daha sonra kayıt tutulamadığını bildirerek, 'Doktorundan hemşiresine, hasta bakıcısına hatta personeline kadar herkes kan revan içerisinde geleni ilk tedaviyi yapıp gönderme noktasındaydı, kayıt olamadı.' diye konuştu.

Çeşitli sivil toplum kuruluşlarının, Çengelköy'deki muhtarların ve esnafın kendilerine teşekkür ziyaretinde bulunduğunu belirten Erilli, 'Allah bu millete bu şekilde başka günler göstermesin. Allah zalimlere, hainlere kafirlere fırsat vermesin.' ifadelerini kullandı.

- 'O gece yaralılarımız ilk Medivia'ya intikal etti'

Üsküdar Muhtarlar Derneği Başkanı Kenan Birinci de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın halkı meydanlara çağırdığı sırada, Çengelköy halkının meydanda olduğunu dile getirerek, 'Çengelköy 21.30'da meydandaydı, o savaşı vermeye başlamıştı. Mücadelenin ilk kıvılcımları Çengelköy'de başladı. Gazilerimizden Çengelköy Mahallesi Muhtarı Can Cumurcu kardeşimiz orada karakoldaki amirimizle, polis arkadaşlarımızla beraber gerçekten büyük bir mücadele verdi. Karakolu, canları pahasına hainlere teslim etmediler. Allah böyle acı günleri bir daha bize yaşatmasın. O gece yaralılarımız ilk Medivia'ya intikal etti. Burada canı pahasına onlara yardım eden doktorları, hemşireleri, çalışanları, canla başla mücadele veren tüm ekibi kutluyorum. Çengelköy halkı ve kurumumuz adına çok teşekkür ediyoruz.' şeklinde konuştu.

Güzeltepe Mahallesi Muhtarı Yıldırım Yazıcıoğlu ise Çengelköy halkının 15 Temmuz gecesi sokakta olduğunu anlatırken, 'Medivia Hastanemiz kapılarını sonuna dek bize açtı, doktoruyla, hemşiresiyle, çalışanıyla hepsini canı gönülden kutluyorum.' dedi.

Darbe girişimi gecesi yaralananlardan Çengelköy Mahallesi Muhtarı Can Cumurcu ile beden eğitimi öğretmeni Hakan Gül de ziyarette yer aldı.

- O gece yaşananlar

Darbe girişimi gecesi halkın en büyük direnişi gösterdiği yerlerden Çengelköy'de, yaralıların getirildiği hastanelerden biri olan Medivia Hospital'a 70 civarında yaralı geldiği tahmin ediliyor.

Doktorlar, gelen yaralılara yardım ederken hastane önündeki korna ve ambulans sirenlerinin yoğunluğu ve silah sesleri nedeniyle gelecek yaralılara gereken yardımı ve desteği verip veremeyeceklerinin endişesini de taşıdığını dile getirdi.

Hastane personelinin yanı sıra o gece hasta yakınları da serum tutarak, pansuman yapılan hasta için sargı bezi getirerek, doktor ve hemşirelere yardımcı oldu.

O gece yaralılara müdahale eden Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Umut Serhat Ektirici, 'Yaralanan polis arkadaşlarımız da vardı. Ciddi yaralar almalarına rağmen siz halka yardımcı olun, biz iyiyiz diyorlardı.' ifadeleriyle o gece yaşananları aktardı.
Kaynak: AA