Sincik'e 7 Milyon TL Kaynak Aktarıldı

2016 yılı yatırım programı kapsamında Adıyaman’ın Sincik ilçesine yaklaşık 7 milyon TL kaynak aktarıldığını belirten Sincik Kaymakamı Zafer Sağ, bu ödeneklerle ilçenin çehresinin değiştiğini söyledi.

Sincik'e 7 Milyon TL Kaynak Aktarıldı
Sincik ilçesine toplamda 7 milyon TL ödenek aktarıldığını kaydeden Kaymakam Zafer Sağ, bu ödeneklerle ilçe genelinde yol genişletme, sanat yapı, asfalta hazırlama, yaklaşık 30 kilometre birinci kat sathi asfalt kaplama ve 40 kilometre ikinci kat asfalt kaplaması yapıldığını söyledi.



Kaymakam Sağ, “İlçemize 2016 yılı yatırım programı kapsamında 3 ayrı kaynak aktarıldı. KÖYDES‘e 700 bin lira kaynak aktarıldı. KÖYDES kapsamında yaptığımız program ile Sarince Köyü Yatsıkaya mezrasının içme suyu şebeke yenileme işi Taşkale ve Subaşı köylerinin depo ve içme suyu şebeke yapım işi, Söğütlübahçe köyümüze bağlı Aydınlar mezrasının yolunun altyapı ve asfalta hazırlama çalışmasını yaptık. Geçen hafta da bu yolumuz İl Özel İdaresi tarafından asfaltlandı. Ayrıca Yarpuzlu köyü Hodri mezrasında, Şahkulu köyü Dervişan mezrasında ve Geçitli Köyü Çat mezrasında sanat yapı çalışmalarımız var. Bu işlerimizin de ihalesini yaptık çalışmaları devam ediyor" dedi.

Sağ, "1 Kasım seçimleri sonrası hükümetimizin ilçemize hediye olarak gönderdiği 3 milyon TL ödeneğin 1,5 milyonu Yarpuzlu-Şahinbeyler grup köy yolunun yol genişletme, sanat yapı ve birinci kat asfalt kaplama işine ayırdık, müteahhit firma çalışmalarına başladı.

İnşallah yaklaşık 13 kilometre olan bu grup köy yolumuzu asfaltlamış olacağız, böylece asfalt olmayan grup köy yolumuz kalmayacaktır. Öte yanda hali hazırda asfalt olan yaklaşık 40 kilometrelik yollarımızın ikinci kat asfaltlamasını yapıyoruz. Bu iş için yaklaşık 1 milyon lira kaynak ile malzeme tedariki yaptık. İşçilik kısmını İl Özel İdaresi ekipleri tarafından yapılıyor. İlçemizin Kuzey kısmında yer alan Balkaya, Sakız, Arıkonak, Geçitli ve Aksu köylerimizin sanat yapı ve yol genişletme çalışması yapıyoruz. İl Özel İdaresi bütçesinden ilçemize 1 milyon 425 bin TL net kaynak aktarıldı. Bu ödeneğimizin 900 bin lirasıyla geçtiğimiz yıl altyapı çalışmaları tamamlanan Taşkale, Çatbahçe ve Dilektepe köylerimiz ve bağlı mezralarındaki yollarımızın birinci kat asfalt kaplamasını yapıyoruz. Böylece ilçemizin Güney kısmında yer alan köy yollarımızda yaklaşık yüzde 98 seviyede asfalt işimiz bitmiş olacak. Bu işimizi de yine malzeme tedarik edip İl Özel İdaresi ekipleri tarafından yapılıyor, inşallah en kısa zamanda asfalt noktasında bütün işimiz bitmiş olacağız" ifadelerini kullandı.

İnlice Beldesine1,5 milyon lira İlbank tarafından, 500 bin lira Kalkınma Bakanlığı tarafından olmak özere toplan 2 milyon lira ek ödenek aktarıldığını belirten Kaymakam Sağ, “İnlice Beldemize tahsis edilen bu 2 milyon liralık ödeneğin 1,5 milyon liralık kısmıyla Yapruzlu köprüsünden İnlice Beldemize kadar olan yolun genişletilmesi ve sanat yapı çalışmaları için ihalesini yaptık. Müteahhit firma yol genişletme çalışmalarını tamamladı. O yolumuzda yaklaşık 47 adet menfez var bu menfezlerin genişletilmesi var. Sanırım yarısı bitti, yarısı da bir hafta 10 gün içerisinde bitmiş olacak. O işimizde İnlice’den Özbilgin Mahallesine giden yolda genişletme çalışması devam ediyor. Geriye kalan 500 bin liralık kaynağı da İnlice Beldemizin altyapı ve yol çalışmalarında kullanacağız” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA