Sel Afetinin Yaraları Sarılıyor

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Bartın’da yaşanan sel afeti esnasında ve sonrasında hem personelleri ile hem de araç ve gereçleri ile bölgedeki çalışmalara destek vermeye devam ediyor.

Sel Afetinin Yaraları Sarılıyor
Özellikle Amasra ve Kurucaşile’de etkili olan sel afetinin yaşandığı esnada mahsur kalan araçları ve vatandaşları kurtarmak için müdahale eden ekiplere personel ve araç desteği veren Orman ve Su İşleri Bakanlığı, diğer kamu kurum ve kuruluşları ile koordineli olarak çalışmaya devam ediyor.

DSİ ve OGM’ye ait iş makineleri bölgede

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ) ve Orman Genel Müdürlüğü’ne (OGM) ait iş makinelerini bölgede görevlendiren Bakanlık Amasra’da Avara Köprüsü üzerinde mahsur kalan ve içinde 52 kişinin bulunduğu otobüs ile toplamda 9 kişinin bulunduğu araçların kurtarılmasını sağladı. DSİ’ye ait dozerler kurtarma çalışmalarına katılarak Yahyayazıcı, Göçgün ve Göçgündemirci’ye ulaşımı sağlamak için kapanan yolların açılmasına yardımcı oldu. AFAD ekiplerine destek veren DSİ araçları ve personeli gerek mahsur kalan vatandaşların kurtarılması gerekse de zarar gören köprülerin tahkimatı için çaba sarf etti. Yine Bakanlığa bağlı OGM’ye ait iş makineleri de ulaşıma kapanan Bartın-Kurucaşile karayolunun açılması için karayolları ekipleri ile birlikte çalıştı. Ayrıca Avara mevkiindeki vatandaşlara tankerle su götüren orman ekipleri AFAD çalışanları için de 2 adet araç tahsis etti. Zarar gören yolların tamiri için de iş makinesi görevlendiren orman idaresi sel afeti sonrası hasarların giderilmesi için diğer kuruluşlara araç ve personel desteğini sürdürüyor.

"Yaraları kısa sürede saracağız"

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Bartın’da yaşanan sel afetine kısa sürede müdahale edildiğini, can ve mal kaybının önüne geçilmesi için de bütün imkanların seferber edildiğini belirterek şunları söyledi: “Bartınlı vatandaşlarımız maalesef bir sel afetiyle karşı karşıya kaldılar. Biz Bakanlık olarak bu afetler yaşanmasın can ve mal kaybı olmasın diye dereleri ıslah ediyoruz, taşkınların muhtemel zararlarının önüne geçmeye çalışıyoruz. Ekiplerimiz hem personel hem de araç gereç yardımında bulunuyor. İnşallah en kısa zamanda yaraları sarıp insanlarımızı gündelik yaşamlarına döndüreceğiz.”
Kaynak: İHA