Samsun Doğum Okulu Anne Adaylarının Yanında

“Sağlıklı Bir Gebelik İçin Yanınızdayız” anlayışı ile hizmete açılan Samsun Doğum Okulu’nda verilen ücretsiz eğitimlerle anne adaylarını doğum öncesi ve sonrasına hazırlıyor.

Samsun Doğum Okulu Anne Adaylarının Yanında
Samsun Doğum Okulu’nda anne adaylarına yönelik verilen ücretsiz "Gebe Bilgilendirme" seminerleri devam ediyor. İkincisi düzenlenen eğitime Samsun ve ilçelerinden anne adaylarının talebi gittikçe arttığı gözlemlendi.

Samsun Doğum Okulu gebelik öncesinden başlayarak gebelik, doğum ve gebelik sonrası dönemde anne adaylarına uzman kadrosuyla eğitim ve destek hizmeti veriyor.

Verilen eğitimlerde, gebeliğin nasıl oluştuğunu ve bebeğin rahim içinde nasıl büyüdüğü ve geliştiği, gebelik döneminde düzenli sağlık kontrolüne ne sıklıkta gitmesi gerektiği, gebelikte anne bedeninde oluşan fizyolojik ve psikolojik değişiklikler, gebenin günlük bakım ve hayat aktiviteleri (kişisel hijyeni, ağız-diş sağlığı, beslenme, giyim, uyku ve dinlenme, cinsel yaşam vb.), gebelikte sık karşılaşılan rahatsızlıklar ve çözüm önerileri, doğum yöntemlerini, normal doğumun anne ve bebek açısından yararları, lohusalık süreci ve yenidoğan bakımı hakkında önemli bilgiler verilerek anne adayları doğum öncesine ve sonrasına hazırlanıyor.

Samsun Doğum Okulu eğitim salonundaki bilgilendirme toplantısında; sağlıklı kilo alımının önemini vurgulayan uzman diyetisyen Sevinç Sevinçer, seminerin sonunda anne adaylarına ücretsiz kilo ölçümü yaparak beden kitle indeksi değerlendirmesi yaptı.

Doğum korkusuyla başa çıkma yollarına değinen ve normal doğumu kolaylaştırıcı teknikleri anlatan uzman psikolog Selin Pekşen ise anne adaylarının sorularını yanıtladı.

Hamilelik sürecinde ve sonrasında egzersizlerin faydalarını anlatan spor eğitmeni Deniz Kocaman da Eylül ayının sonuna kadar her cumartesi hamileler için dörder kişilik gruplar halinde ücretsiz deneme seansları düzenlediklerini söyledi.

Kaynak: İHA