Sahil güvenlik teknesi alabora oldu

İstanbul Boğazı’nda Sahil Güvenlik’e ait bot ile bir kuru yük gemisi çarpıştı. Bottaki 6 personel de kurtarılırken, 3 asker şehit oldu.

Sahil güvenlik teknesi alabora oldu
Sahil güvenlik teknesi alabora oldu
İstanbul Boğazı'nda Sahil Güvenlik Bölge Komutanlığı'na bağlı bir bot Karadeniz yönüne giden bir yük gemisi ile saat 08.00 sıralarında Sarayburnu açıklarında çarpıştı.

Çarpışmanın etkisi ile içinde görevli askerlerin bulunduğu Sahil Güvenlik botu alabora oldu ve burnuna kadar battı. Bu arada henüz bayrağı ve ismi belli olmayan yük gemisi yoluna devam etti. Alabora olan Sahil Güvenlik botuna yardım için ilk önce çevrede bulunan balıkçı tekneleri yanaştı daha sonra Kıyı Emniyeti kurtarma botu tekneyi batmaması için bağladı.

Sahil güvenlik teknesi alabora oldu

3 ASKER ŞEHİT OLDU

İstanbul Sarayburnu'nda gemi ile çarpışarak alabora olan Sahil Güvenlik Komutanlığı botunda bulunan Sinan Göktaş isimli asker şehit oldu.

Sarayburnu'ndaki deniz kazasında şehit sayısı 3'e yükseldi.


İstanbul Boğazı'nda kuru yük gemisi ile çarpışarak alabora olan Sahil Güvenlik Komutanlığı botunda görevli Sinan Göktaş isimli erin şehit olduğu öğrenildi. Botta yer alan Üsteğmen Ali Rıza Yücel, Astsubay Yavuz Gökhan Şahin, uzman askerler Enver Çetin ve Bülent Demirkaya, erler Ayhan Akgönül ve Mehmet Nuri Karaca'nın ise tedavileri hastanede sürüyorBir geminin sahil güvenlik botuna çarparak alabora olmasına neden olduğu deniz kazasında denize düşen 3 ağır yaralı daha sahile çıkarıldı. Sağlık ekiplerinin ağır yaralılara müdahale ettiği görüldü.
 
YÜK GEMİSİ YOLUNA DEVAM ETTİ

Bu arada henüz bayrağı ve ismi belli olmayan yük gemisi yoluna devam etti. Alabora olan Sahil Güvenlik botuna yardım için ilk önce çevrede bulunan balıkçı tekneleri yanaştı daha sonra Kıyı Emniyeti kurtarma botu tekneyi batmaması için bağladı.


Sahil güvenlik teknesi alabora oldu

2 KİŞİNİN KİMLİĞİ BELİRLENDİ

Harem'den çıkartılarak GATA askeri hastaneye götürülen Mehmet Nuri Karaca ve Ayhan Akgönül'ün durumunun iyi olduğu belirtildi. Kimliği belirlenemeyen ve durumları ağır olduğu belirtilen diğer 3 kişi ise Haydarpaşa Numune Hastanesi'nde tedavi altına alındı.
Kaynak: AA