Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak Açıklaması

'Türkiye, bin düşünüp, bir adım atması gereken bir dönemden geçiyor. Maalesef bugün tam tersine, hatta hiç düşünmeden bin adım birden atılıyor. İşte son torba yasa, bunun en önemli göstergesi'

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, 'Türkiye, bin düşünüp, bir adım atması gereken bir dönemden geçiyor. Maalesef bugün tam tersine, hatta hiç düşünmeden bin adım birden atılıyor. İşte son torba yasa, bunun en önemli göstergesi.' değerlendirmesinde bulundu.

Kamalak, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin olağanüstü bir dönemden geçtiğini, bu dönemde kararların büyük bir dikkatle alınması gerektiğini ileri sürdü.

Türkiye'nin birlik ve beraberliğini sağlayacak her türlü adımı ve devletin içine yerleşmiş ihanet şebekelerinin tasviyesi için yapılacak her türlü düzenlemeyi desteklediklerini belirten Kamalak, olağanüstü hal ortamının siyasi fırsatçılığa dönüştürülmesine ise rıza göstermeyeceklerini söyledi.

'Torba kanun tasarısı'na da değinen Kamalak, 'Bu torba yasada, Türkiye'nin en önemli, en stratejik kuruluşları bir bir elden çıkarılıyor, özelleştirme idaresine devrediliyor. Ülkenin 200-300 yıllık kurumlarının, bütün malları hatta masasından sandalyesine kadar satışa çıkarılacak ve sonunda maalesef kapılarına kilit vurulacaktır.' görüşünü dile getirdi.

Kamalak, 'Türkiye'nin satmaya değil, yapmaya ihtiyacı vardır. Türkiye'nin tüketmeye değil, üretmeye ihtiyacı vardır.' dedi.

- 'Üreten bir ekonomi için gerekli yatırımlara öncelik verilmelidir'

AK Parti Hükümeti'ni, İstanbul'da yaptıkları üçüncü köprü nedeniyle kutladıklarını ifade eden Kamalak, 'Atatürk Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanından sonra dünyanın en büyük havalimanını yapma konusundaki iradenizi tebrik ederiz. Ama bunları ne kadar destekliyorsak, Eti Maden'i, BOTAŞ'ı elden çıkarmanıza da o kadar karşıyız. Yaptığınız otoyolları ne kadar destekliyorsak, Çaykur'un, Et ve Süt Kurumu'nun küresel sermayeye peşkeş çekilmesine de o kadar karşıyız.' diye konuştu.

Açılan yolların, yapılan köprülerin, dökülen asfaltların ülkedeki asgari ücretlilerin, açlık sınırının altında yaşamasına çözüm olmadığını savunan Kamalak, 'Türkiye, bin düşünüp, bir adım atması gereken bir dönemden geçiyor. Maalesef bugün tam tersine, hatta hiç düşünmeden bin adım birden atılıyor. İşte son torba yasa, bunun en önemli göstergesi.' ifadesini kullandı.

Ülkede fabrika olmadan, üretimin de olmayacağına dikkati çeken Mustafa Kamalak, 'Bu yüzden bir an evvel barış ve üretim merkezli yeni bir döneme geçilmelidir. Tüketen değil, üreten bir ekonomi için gerekli yatırımlara öncelik verilmelidir. Milli, güçlü, süratli, yaygın kalkınma dönemi başlatılmalıdır. Anadolu'yu baştan başa fabrikalarla donatma seferberliği başlatılmalıdır.' dedi.

Kaynak: AA