Pütürge'nin İçme Suyu Sorunu Çözüldü

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Malatya genelinde içme suyu, kanalizasyon ve yağmursuyu alt yapı çalışmalarına devam ediyor. Çalışmalar kapsamında Pütürge ilçesi Taşmış Mahallesi’nin içme suyu sorunu giderildi.

Pütürge'nin İçme Suyu Sorunu Çözüldü
Mahalleye yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Taşmış Mahalle Muhtarı Müslüm Mendez, işlerin tamamlanmasıyla birlikte vatandaşların refaha kavuştuğunu söyledi.

Mendez, “Mahallemizin içme suyu sorununu dilekçe ile MASKİ’ye bildirdik. Daha sonra kontrol ekibi gelerek gerekli çalışmalarını yaptı. Ardından bir adet 30 tonluk yeni su deposu ve yaklaşık 5 bin 200 metrelik içme suyu hattı döşeme çalışması gerçekleştirildi.

Suyun sisteme verilmesiyle birlikte vatandaşlarımız refaha kavuştu” şeklinde konuştu.

Malatya Büyükşehir Belediyesi MASKİ Genel Müdürü Dr. Özgür Özdemir ise Malatya genelinde 7/24 hizmet verdiklerini belirterek, MASKİ ekiplerinin tespit ettiği ve kuruma ulaşan sorunların en kısa sürede çözüldüğünü kaydetti.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın çizdiği vizyon doğrultusunda çalışmaların devam edeceğini ifade eden Dr. Özdemir, “Bir çok bölgede çalışmalarımız devam ediyor. Pütürge ilçesi Taşmış Mahallesi’nin içme suyu sorununu giderdik. Mahallemiz için yaklaşık 5 bin 200 metrelik hat döşeme çalışması, bir adet 30 tonluk su deposu ve 26 tane evin abone bağlantısı çalışmasını gerçekleştirdik. İçme suyu, kanalizasyon ve yağmursuyu alt yapısı konusunda sorunsuz bir Malatya için çalışmalarımıza devam edeceğiz” diye konuştu.

Kaynak: İHA