Psikolog Dural Açıklaması 'Doğru Davranışta Disiplin Önemli'

"Çocuklara Doğru Davranış Kazandırma" konusunda Esenler’de seminer veren Psikolog Fatma Zehra Dural, "Aile içindeki denge ve düzenin sağlanmasında disiplin mühimdir. Disiplin, ceza değildir" dedi.

Psikolog Dural Açıklaması 'Doğru Davranışta Disiplin Önemli'
Esenler Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, ilçedeki kadınlara yönelik eğitici seminerler dizisi olan Çarşamba Seminerleri’ne başladı.

Seminerlerin ilki Cahit Zarifoğlu ESGEV’de düzenlendi.

Esenlerli kadınların katıldığı programda Psikolog Fatma Zehra Dural, "Çocuklara Doğru Davranış Kazandırma" konusunda kadınları aydınlattı.

"Disiplin ceza değildir"

Çocukların davranış kazanmasında en önemli faktörün aile olduğunu söyleyen Dural, "Aile, grup içinde dengeli bireylerin olabilmesi için çocuğa güven aşılar. Babanın varlığı çocukta güven, anne ise sevgi duygusunu geliştirir" dedi.

Aile içi disiplinin öneminden bahseden Dural, "Aile içindeki denge ve düzenin sağlanmasında disiplin mühimdir. Disiplin, ceza değildir. Disiplin çocuğun sevgi ve güven ilişkisinin geliştirilmesi, benlik değerinin temelinin sağlanması, başkalarını anlaması ve saygı göstermesi açısından önemlidir. Bunun yanı sıra aile bireyleri rol ve statülerine uygun davranırsa çocuk da doğru davranış ve tutum kazanır" diye konuştu.

Dural, programın sonunda kendisine yöneltilen soruları cevapladı.
Kaynak: İHA