Kuşadası Atatürk-1, Atatürk-2 Köprülü Kavşakları Hizmete Açıldı

Kuşadası’nda Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından otogar ile stadyum kavşakları arasında yaptırılan Atatürk-1 ve Atatürk-2 köprülü kavşakları hizmete açıldı.

Kuşadası Atatürk-1, Atatürk-2 Köprülü Kavşakları Hizmete Açıldı
Kuşadası’nda özellikle Kadınlar Denizi Mahallesi’nde turizm sezonunda artan trafik sorununu asgariye indirmeyi hedefleyen köprülü kavşakların açılış töreni büyük ilgi gördü. Törende konuşan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Kuşadası’nın hem Aydın’ın hem de Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden biri olduğunu belirterek, “Kuşadası’nın yıllardır birikerek büyüyen sorunlarından birisi olan ve yaz sezonunda daha da artan trafik sorununu bu köprülü kavşaklar ile asgariye indirmeyi hedefliyoruz. Köprülü kavşaklar aynı zamanda trafik sorunu açısından köklü ve kalıcı yatırımlardır“ dedi.

Başkan Çerçioğlu, projenin 13 milyon liraya mal olduğunu belirterek "Bu projeye başladığımızda kimileri eleştirdi.

Gerekli olup olmadığı tartışıldı. Bakın bitince ne kadar güzel oldu. Yol medeniyettir. İki köprülü kavşağı 13 milyona tamamladık, halkımızın hizmetine sunduk" dedi.

Kuşadası’na yatırımlara devam edeceklerini söyleyen Çerçioğlu, bu güne kadar il genelinde alt yapıya 97 milyon lira harcandığını söyledi.



Konuşmaların ardından Atatürk-1 ve Atatürk-2 köprülü kavşakları törenle hizmete açıldı ve kavşaklardan ilk kez makam aracını kendi kullanan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu geçti.

UZUNLUĞU 850 METRE VE 2 TÜNELDEN OLUŞUYOR

Kuşadası Hacıfeyullah Mahallesi’nde Otogar ile stadyum kavşakları arasından yapımı tamamlanan İki kavşağın toplam uzunluğu 850 metre olup; her biri 40 metre uzunlukta olan 2 adet tünelden oluşuyor. Köprülü kavşakların güzergahı ile birlikte köprülere bağlanan diğer yollarla toplamda İki Bin metre yol, refüj ve kavşak düzenlemesi yapıldı. Kavşakların yapımında toplam uzunlukları 15 bin 500 metre olan 1251 adet sıralı Fore kazık imalatı gerçekleştirildi.

Hizmete giren iki köprülü kavşak, Kuşadası’nın Otogar, Mezarlık, Sabri Mumcu Caddesi, Kadınlar Denizi ve Yüksel Yalova Caddesinin kesiştiği güzergahları kapsıyor. Bu bölgede Altgeçitler ile birlikte çok daha güvenli, konforlu, hızlı ve kesintisiz bir ulaşım sağlanmış olacak.
Kaynak: İHA