KTO Meclisi'nden Dayanışma Kampanyası'na 100 Bin Tl'lik Destek

Konya Ticaret Odası (KTO) Meclisi 15 Temmuz darbe girişimi şehitlerinin ailelerine ve gazilerine 100 bin TL yardımda bulunma kararı aldı.

KTO Meclisi'nden Dayanışma Kampanyası'na 100 Bin Tl'lik Destek
Darbe teşebbüsünde şehit olan vatandaşların ailelerinin kederlerini hafifletmek ve yaralıların acılarına ortak olmak için Başbakanlık tarafından başlatılan 15 Temmuz Dayanışma Kampanyası’na Konya Ticaret Odası da katıldı.

KTO Meclisi’nde alınan kararla kampanyaya 100 bin TL’lik yardım yapılacak.

KTO Başkanı Selçuk Öztürk, “Türk demokrasisi için kara bir leke olarak tarihe geçecek olan 15 Temmuz Cuma gecesi; devlete silah doğrultan, millete kurşun yağdıran, Gazi Meclis’i bombalayan alçakların ihanetine hep beraber şahit olduk. 2013 yılı mayıs ayından itibaren Oda Meclisi’nde, Türkiye’nin yönetilebilir olmaktan çıkarılması, meşru hükümetinin itibarsızlaştırılması için oynan tüm oyunların bu ülke üzerinde emelleri olanların yaptığı bir plan olduğunu sürekli dile getirdik. Bu topraklar haçlı seferlerini de gördü, bu topraklar işgal de gördü. Ama bu topraklarda kendi halkına karşı silah doğrultan, o halkın vergileriyle alınan F16’ları uçuran alçakların ihanetini ilk defa görüyor. Bugün FETÖ derler adına, yarın başka bir isimle saldırırlar; her ne olursa olsun vatan için bu topraklarda yaşamaya da ölmeye de devam edeceğiz. Nasıl ki küfür tek millet ise, Türkiye’ye yönelik terör de tek millettir, tek merkezden idaredir. Adına ister FETÖ, ister ise PKK, DAİŞ, DHKPC deyin hepsi birdir ve tek hedefleri devletimizdir. Bizim yapmamız gereken tek millet olan küfre ve teröre karşı; tek devlet, tek vatan, tek bayrak, tek millet anlayışında birleşmektir. Bir diğer görevimiz de şehitlerimizin emanetine sahip çıkmaktır. 15 Temmuz günü şehit olan vatandaşlarımızın yakınlarına ve gazilerimize yardımda bulunarak bir nebze olsun acılarını hafifletmek istiyoruz. Başbakanlık tarafından başlatılan yardım kampanyası tüm yurttan vatandaşlarımızın yoğun ilgisini görmektedir. Konya ticaret Odası olarak Meclisimizin kararıyla hem kampanyaya katılıyoruz hem de tüm üyelerimizi kampanyaya destek vermeye davet ediyoruz. Bu vesile ile hain darbe girişiminde şehit düşen vatan evlatlarımıza Allah’tan rahmet yaralılarımıza da acil şifa diliyorum” dedi.

Kampanyaya katılmak isteyen oda üyelerinin KTO’nun resmi sitesi www.kto.org.tr’de yayınlanan kampanya ile ilgili bölümde 15 Temmuz Yardım Kampanyası hesap numaralarına ulaşabilecekleri belirtildi.
Kaynak: İHA