IOC Üyesi Gözaltına Alındı

IOC İcra Kurulu üyesi Hickey, aynı zamanda başkanlığını yaptığı İrlanda Olimpiyat Komitesi için ayrılan biletleri, fahiş fiyatlara bilet satan THG Sports firmasına vermekle suçlanıyor.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) İcra Kurulu üyesi Patrick Joseph Hickey, 2016 Rio Olimpiyatları'nın biletlerini yasa dışı yollardan satmak suçlamasıyla gözaltına alındı.

Brezilya polisinden yapılan açıklamaya göre, 2012'den bu yana IOC İcra Kurulu üyesi olmasının yanı sıra Avrupa Olimpiyat Komiteleri (EOC) ve İrlanda Olimpiyat Komitesi'nin (OCI) başkanlığını da yapan Hickey'nin, 2016 Olimpiyatları'nın düzenlendiği Brezilya'nın Rio de Janeiro kentindeki Barra da Tijuca bölgesinde kaldığı otele operasyon düzenlendi.

Ülke basını, 2016 Rio Olimpiyatları'nın biletlerini yasa dışı yollardan sattığı suçlamasıyla gözaltına alınan 71 yaşındaki İrlandalı yöneticinin, olay sonrası rahatsızlandığını ve tıbbi müdahalede bulunulduğunu ifade etti. Karaborsa bilet satışı iddiasına, Hickey dışında en az 6 kişinin daha adının karıştığı da paylaşıldı.

Polis, soruşturma kapsamında, Büyük Britanya menşeli THG Sports firması tarafından fahiş fiyatlara satılan bine yakın bilete el konulduğunu belirtti. Hickey, başkanlığını yaptığı OCI için ayrılan biletleri, Pro 100 adlı şirket üzerinden THG Sports'a transfer etmekle suçlanıyor.

THG Sports'un ortaklarından olan İrlandalı Kevin James Mallon ve tercümanlık yapan bir firma çalışanı, sahte bilet bulundurdukları gerekçesiyle Rio 2016'nın başında gözaltına alınmıştı.

Kaynak: AA