Hayvan Pazarına Kurbanlıklar 29 Ağustos'ta Alınmaya Başlayacak

İzmit’te yaklaşan Kurban Bayramı öncesi toplanan Kurban Hizmetleri Komisyonu’nda vatandaşların en iyi şartlarda Kurbanlık hayvan alışverişi yapması hususunda önemli kararlar alındı.

Hayvan Pazarına Kurbanlıklar 29 Ağustos'ta Alınmaya Başlayacak
Tebliğe istinaden oluşturulan komisyon, İzmit ilçesindeki kurbanlık hayvan satış alanının, Karadenizliler mahallesi Solaklar Yolu Çarşıbaşı caddesinde bulunan İzmit Belediyesi Modern Hayvan Pazarı’nda kurulmasını karara bağladı.Komisyonda açıklanan kararlarda Çayırköy mahallesinde bulunan 4074, 2546 ve 2337 parsellerin ortasında bulunan ve geçtiğimiz sene Hayvan pazarı kurulan alana bu yıl hayvan satışının yapılmayacağı satışının yasak olduğu vurgulandı.

Yetkililer, Kurban Bayramı’ndan 15 gün önce kurban pazar alanına hayvan getirilmeyeceğinin de altını çizerek; zabıta, emniyet ve Jandarma ekipleri tarafından bölgedeki denetimlerin titizlikle gerçekleştirileceğine vurgu yapıldı. Yetkililer, kurbanlık hayvanların 29 Ağustos tarihinden itibaren İzmit Belediyesi Modern Hayvan Pazarı’na alınacağını da ifade etti.

Kurban satış yerlerinde hijyen ve çevre temizliği sağlanmadan ve komisyonun izni olmadan kurban kesimine izin verilmeyeceği de belirtilirken, kesim yerlerinin resmi ve belediye veterinerleri, zabıta ekipleri ve din görevlileri işbirliğinde etkin olarak denetleneceği vurgulandı.

Vatandaşların bu konuda gerekli hassasiyeti göstereceğine inandığını ifade eden komisyon yetkilileri, gerekli hijyeni ve çevre temizliğini sağlamayıp, komisyon izni olmadan satış yapan şahıslar hakkında gerekli yasal işlemin yapılacağını hatırlattı.
Kaynak: İHA