Didim'de Hanutçuluk İle Yüksek Sese Ceza Geldi

Didim’de yaz döneminde hanutçuluk yapan 3 işyerine, 3’er gün kapatma cezası Yüksek sesli müzik yayını yaptıkları gerekçesiyle de 7 işletmeye 2 bin 500’er lira idari para cezası uygulandı.

Didim'de Hanutçuluk İle Yüksek Sese Ceza Geldi
Didim Kaymakamlığı, Didim Belediyesi, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma ve sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla Altınkum Yalı Caddesi’ne yerleştirilen ve geçen yıl sayıları arttırılan Mobese kameraları sayesinde, turistleri ve tatilcileri rahatsız edenler takip altına alındı. mobese kameralarıyla tespit edilen şikâyetler kapsamında Altınkum Yalı Caddesi’nde faaliyet gösteren 3 işyerine, hanutçuluk yaptıkları gerekçesiyle 3 günlük kapatma cezası verildi.

Yüksek sesli müzik yayını yaptıkları gerekçesiyle de 7 işletmeye 2 bin 500’er lira idari para cezası uygulandı.

Didim Kaymakamı İskender YöndenAltınkum Yalı Caddesi, 24 saat kameralarla denetleniyor. Hanutçulukla mücadele kapsamında da büyük fayda sağladı. Esnafı sezon öncesinde uyarmamıza rağmen, geçtiğimiz hafta içerisinde 3 işyerinde hanutçuluk yapıldığını tespit ettik. 3 işyerine 3’er günlük kapatma cezası verdik. Tekrarlanması halinde 15’er günlük kapatma cezası uygulanacak. Halkın huzur ve sükununu kimse bozmamalı. Bu sadece bizim tespit ettiğimiz; bir de Belediyenin bu konuda uyguladığı cezalar var. Biz kimseye ceza kesmeyi istemeyiz ama uyarılara rağmen yapan olursa da yapacak bir şey kalmıyor.” dedi.

Kaynak: İHA