CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Açıklaması

'(Murat Eren'in tahliye kararı) Bugün tahliye olması güzel bir olay ama gecikmiş bir tahliye, keşke çok daha önceden tahliye olabilseydi' 'Yapılması gereken bir şey var, o davalarda mağdur olan, görevinden istifa etmek zorunda kalan insanların tekrar haklarının, itibarlarının iade edilerek görevlerine dönmesine imkan sağlanması. Eğer bunu yapabilirsek, siyaset kurumu olarak görevimizi yerine getirmiş oluruz'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kamuoyunda 'Atabeyler' olarak bilinen dava kapsamında hükümlü olan eski Kara Pilot Yüzbaşı Murat Eren'in tahliye kararına ilişkin, 'Bugün tahliye olması güzel bir olay ama gecikmiş bir tahliye, keşke çok daha önceden tahliye olabilseydi.' dedi.

Kılıçdaroğlu, parti genel merkezinde Mezitli Belediyesinin tanıtım etkinliğine katıldı.

Stantları gezip, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan'dan bilgi alan Kılıçdaroğlu, gazetecilere açıklamada bulundu.

Bir belediye sınırlarında yaşayanların mutluluğunun önemli olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, CHP'li belediye başkanlarının başarılı çalışmalar yaptığını söyledi.

İçel'de, kent ile kırsal arasında son derece sıcak, başarılı bir iletişimin kurulduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, bundan hem kentlinin hem de köylünün kazandığını kaydetti.

Kamuoyunda 'Atabeyler' olarak bilinen dava kapsamında hükümlü olan eski Kara Pilot Yüzbaşı Eren'in tahliyesine ilişkin soruya da Kılıçdaroğlu, şu yanıtı verdi:

'Bugün tahliye olması güzel bir olay ama gecikmiş bir tahliye, keşke çok daha önceden tahliye olabilseydi. O davalarda yüzlerce kişi, binlerce aile mağdur oldu, herkes büyük acılar çekti. O dönem onların haklarını sadece CHP savunuyordu, bugün geldiğimiz noktada haklılığımız ortaya çıktı ama geçmişin acılarını telafi etmek son derece zor.

Bu arada yapılması gereken bir şey var, o davalarda mağdur olan, görevinden istifa etmek zorunda kalan insanların tekrar haklarının, itibarlarının iade edilerek görevlerine dönmesine imkan sağlanması. Eğer bunu yapabilirsek, siyaset kurumu olarak görevimizi yerine getirmiş oluruz. Çünkü bir devlet, adalet üzerinde yücelir. Eğer bir kişi haksızlığa uğramışsa, o haksızlığı telafi etmek ve ona hak ettiği adaleti iade etmek gerekir.'
Kaynak: AA