CHP Bilecik İl Başkanı Yaşar'ın Kızı Görevine İade Edildi

Bilecik İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde açığa alınan, aralarında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bilecik İl Başkanı Mehmet Metin Yaşar’ın kızının da bulunduğu 4 kişi görevlerine iade edildi.

CHP Bilecik İl Başkanı Yaşar'ın Kızı Görevine İade Edildi
Bilecik’te Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ve Paralel Devlet Yapılanması (PDY) soruşturmaları kapsamında açığa alınan İl Başkanı Mehmet Metin Yaşar’ın kızı ve 3 ziraat mühendisinin görevlerine geri iade edilmesinin ardından Yaşar açıklamada bulundu. 15 Temmuz akşamı ülkenin bir depremle karşı karşıya kaldığını belirten Yaşar, “Bu vahim olay hepimizi derinden etkiledi. Ordu içindeki cuntacıların FETÖ’dan aldıkları direktif ile ülke yönetimine el koyma girişimi demokrasiye bağlı tüm güçlerin ortak ve kararlı duruşuyla bertaraf edildi. 15 Temmuz’dan bu yana bu olaya karışan FETÖ terör örgütüne yardım ve yataklık eden kişilere ve kuruluşlara karşı amansız bir mücadele başlatıldı” dedi.

“Bu süreci en az hasarla geçirmek yönünde herkese büyük görevler düşmektedir”

Bu haklı mücadelenin yanında olduğunu belirten Yaşar sözlerine şöyle devam etti.

“Bu bölücü şer odaklarının ülke bütünlüğüne, demokrasimize ve laik hukuk sistemimize ne denli düşmanca tavır içinde olduklarını 15 Temmuz’dan bu yana geçen süreçte yaşayarak tanık olduk. OHAL yasasıyla birlikte başlayan temizlik operasyonlarında tek endişemizin bu operasyonların titizlikle yapılması için azami gayretin gösterilmesi yönünde duyarlılıklarımızı her platformda yüksek sesle dile getirmiştik, getirmeye de devam edeceğiz. Bu süreci hep birlikte en az hasarla geçiştirmek yönünde herkese büyük görevler düşmektedir. Bu konuda hassasiyet göstermemin nedeni Bilecik İl Gıda ve Tarım İl Müdürlüğü’nde Harita Mühendisi olarak görev yapan kızım ve onunla birlikte açığa alınan 3 Ziraat Mühendisinin yalan ve kasıt içeren ihbar sonucunda 1 Ağustos’ta açığa alınmaları kamuoyunda büyük bir infiale neden olmuş, başta ben olmak üzere; tüm siyasi partileri ve temsilcilerini, bizleri yakinen tanıyan bütün vatandaşlarımızı tedirgin etmiş olup bu haksızlığa karşı ortak tavır alma noktasında harekete geçilmiştir."

“Bu çirkin iftirayı atanlar tespit edilmiştir”

Bu asılsız iftiralarda bulunanların hesap vereceğini söyleyen Yaşar, “Bunu öç alma duygusu içinde değil, örnek olması anlamında önemsiyorum. Bundan sonra bu çirkin davranış içinde bulunma çabasında olabilecek kişilere de caydırıcı olsun ki kurunun yanında yaşında yanmamasına katkı vermek için önemsiyorum. Bu çirkin iftirayı atanlar tespit edilmiştir. Bu kişilerle ilgili gerekli idari ve hukuki süreç en kısa sürede başlatılacaktır” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA