Bursa Dantel Gibi İşlenecek

Bursa Valisi İzzettin Küçük, “Tabiatıyla, suyuyla, taşıyla, toprağıyla Bursa’yı dantel dantel işleyeceğiz“ dedi.

Bursa Dantel Gibi İşlenecek
Sadağı Kanyonu Tabiat Parkı Eko-Turistlerle Buluşuyor projesi değerlendirme toplantısı Almira Otel’de yapıldı. Toplantıya Bursa Valisi İzzettin Küçük, Orman ve Su İşleri Bakanı Bölge Müdürü Yahya Güngör, Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı yetkilileri ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Karlık katıldı.

Vali İzzettin Küçük, “Bursa, turizmin her türlüsünü bünyesinde barındıran güçlü ve zengin bir şehir. Bu güzelliklere, bulunduğunuz alana sizler değer vermezseniz, başka kimse değer vermez. O sevginiz ve emeğiniz bir şekilde o kanaldan diğer insanlara yayılmalı. Şehrinize, bulunduğunuz mekana hürmet etmezseniz, emek vermezseniz, hiç kimseyi beklemeyin. Sadağı kanyonunun resimlerini inceledim. Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı yetkililerine, Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na ve Orhaneli Belediye Başkanı’na çok teşekkür ediyorum. Dantel dantel işleyeceğiz bu şehri. Orhaneli, İnegöl, Gemlik, tek tek bütün ilçelerimizi özenle işleyeceğiz” diye konuştu.

Etrafındaki canlılık ve yaşanabilir bir ortam olması sebebiyle Sadağı kanyonunu tabiat parkı ilan ettiklerini belirten Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu ise ”Bursa, geniş orman alanları, sayısız yaylası, göletleri, sıcak su kaynakları, yürüyüş ve piknik alanlarıyla tabiat harikası bir yer. Sadağı kanyonu ise bütün bu güzelliklerin merkezinde toplayan, keşfedilmeyi bekleyen bir eko turizm merkezidir. Kanyonumuz ve diğer tabiî güzelliklerimizin tanıtılması için belediye olarak gayret içerisindeyiz. Allah izin verdiği sürece çalışmalarımıza devam edeceğiz" diye konuştu.

Kaynak: İHA