Bayındırda Esrarengiz Cinayet

İzmir’in Bayındır ilçesinde, 23 yaşındaki oto elektrikçisi Mustafa Akgündüz’ün esrarengiz bir cinayete kurban gitmesi akıllarda “PKK” şüphesi uyandırdı. Akgündüz’ün cesedi kaybolduktan 1 gün sonra Kızılağaç köyü yakınlarında, çalıların arasına gizlenmiş şekilde bulundu. Göğsünden tek kurşunla öldürülen gencin cesedinin yakınlarında kaleşinkofa ait olduğu sanılan tüfek mermisi ile gıda ve yaşam malzemeleri ele geçirildi. 23 Haziran gecesi teröristlerin roketli saldırı yaptığı ilçede işlenen esrarengiz cinayet, akıllara PKK olasılığını getirdi.

Bayındırda Esrarengiz Cinayet
Hafta sonu tatilini de fırsat bilen Mustafa Akgündüz, kırsaldaki Kızılcaağaç mahallesi yakınlarında bulunan kendine ait arı kovanlarına ve üzüm bağına bakım yapmak için, ailesiyle birlikte yaşadığı Fatih mahallesindeki evinden 35 JDS 60 plakalı motosikletiyle yola çıktı. Lisanslı bir avcı olduğu öğrenilen Akgündüz, avcı yeleğini de giyerek her olasılığa karşı yanına ruhsatlı otomatik av tüfeğini de aldı. Hava karardıktan sonra eve dönmeyen genci merek eden ailesi, Jandarmaya haber verdi. Aile jandarma ile birlikte arama çalışmalarına başladı.

Gencin yakınları, öğleden sonra Kızılağaç köyü yakınlarında bir kayanın altında yaşamsal yiyecek malzemeleri ile kaleşinkofa ait olduğu sanılan tüfek mermisi ve kan izleri buldu. Yerdeki kan izlerini takip eden yakınları, 70-80 metre sonra üstü çalılarla örtülerek yol kenarına gizlenmeye çalışılan Akgündüz’ün cansız bedeniyle karşılaştı.

Adli Tıp’a gönderildi

Göğsünden tek kurşunla vurularak öldürüldüğü belirlenen gencin vücudunda, tüfek dipçiği ile oluştuğu tahmin edilen darp izlerine de rastlandı. Cinayeti işlediği öne sürülen kişi veya kişiler, öldürdükleri gencin av tüfeğini ve motosikletini de gasp ederek kayıplara karıştı. Cinayet mahalli yakınlarındaki bir kayanın altında ise zanlılara ait olabileceği tahmin edilen yiyecek malzemeleri, piknik tüpü, battaniye gibi malzemeler ele geçirildi.

Öldürülen gencin ikizi Coşkun Akgündüz “Kardeşim, Bayındır’da çok sevilen, hiç kimseyle bir kavgası olmayan kendi halinde biriydi. Bekardı ancak evlilik planları yapıyordu. Ona kıyanların yakalanmasını istiyoruz” dedi.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Akgündüz’ün cesedi otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Güvenlik güçleri bölgede geniş kapsamlı operasyon başlattı.

İlçe polisine teröristlerin roketatarlı saldırısı olmuştu

Geçtiğimiz 23 Haziran gecesi, Bayındır İlçe Emniyet Müdürlüğüne düzenlenen roketatarlı saldırıda teröristlerin ateşlediği iki roket mermisinden biri emniyet binası yakınındaki evin çatısına, diğeri de depo olarak kullanılan alana isabet emişti. Polisin yaptığı inceleme sonrasında, saldırının su deposunun da bulunduğu Potamaz tepesinden yapıldığı belirlenmişti.
Kaynak: İHA