ASMEK'te Okuma Yazma Sevinci

Antalya Büyükşehir Belediyesi Antalya Sanat ve Mesleki Eğitim Kurslarında (ASMEK), okuma yazma kursunu tamamlayan 9 kadın sertifikalarını aldı.

Antalya Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, ASMEK Konuksever Kurs Merkezinde kursa katılan 28-60 yaş arası 9 kadın, uzman eğitmenler eşliğinde okuma yazma eğitimini tamamladı ve sertifikasını aldı.

Kursu başarıyla bitiren Yurdagül Aktaş, çok heyecanlı ve mutlu olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

'Şu anda kimseye muhtaç olmadan kendi işimi yapabiliyorum, çocuklarıma yardım edebiliyorum. Okuma yazmanın yanı sıra birçok alanda ders gördük. Örneğin, Coğrafya dersinde denizlerimizi, göllerimizi, Fen Bilgisi dersinde maddeyi ve maddenin hallerini, Türkçe dersinde noktalama işaretlerini, Sosyal Bilgiler dersinde kadın haklarını seçme ve seçilme hakkı aldığımızı öğrendik. Bu belgeyi almak bana çok onur ve gurur verdi.'

Kursiyerlerden Remzi Tarıkoğlu da okuma yazma bilmediği dönemde karanlıkta yaşadığını, şimdi ise aydınlığa çıktığını ifade ederek, 'Artık internet kullanabiliyorum, hastanelere tek başıma gidebiliyorum. Kimseye muhtaç olmadan her işimi kendim yapabiliyorum.' sözleriyle mutluluğunu dile getirdi.

ASMEK eğitmeni Nigar Odabaşı ise bu yıl ilk kez iki kademeli okuma yazma kursu açtıklarını belirterek, kursun ilk katılımcıların büyük bir azimle çalıştığını ve başarılı olarak sertifika almaya hak kazandıklarını kaydetti.

Kaynak: AA