YTB Başkanı Kudret Bülbül Açıklaması

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar (YTB) Başkanı Kudret Bülbül, 16 ülkeden gelen 70 eğitimciye FETÖ uyarısında bulundu. “Hepimize uyanık olmak düşüyor” diyen Bülbül, FETÖ’nün sadece Türkiye için değil, tüm dünya için tehlikeli bir örgüt olduğunun altını çizdi.

YTB Başkanı Kudret Bülbül Açıklaması
YTB’nin desteği ile İstanbul Gönüllü Eğitimciler Derneği (İGEDER) tarafından 16 ülkeden 70 öğretmen Türkiye’ye getirildi.

Uluslararası Eğitimcilerle Tecrübe Paylaşımı isimli proje kapsamında 15 gün boyunca İstanbul’da eğitilen öğretmenler, Ankara’ya geldi. Ankara programı kapsamında YTB’yi ziyaret eden eğiticimler, Bülbül ile bir araya gelme fırsatı buldu. Öğretmenlerle buluşmasında konuşan Bülbül, yeni Türkiye’yi anlattı. 2000’li yıllarla birlikte tarihiyle, toplumuyla, coğrafyasıyla barışan bir Türkiye ortaya çıktığını kaydeden Bülbül, bölgesinde söz sahibi olan, etkin bir Türkiye istemeyen küresel aktörlerin FETÖ gibi örgütlerle Türkiye’nin önünü kesmek istediğini bildirdi.

FETÖ’nün diyalog, barış, eğitim, hoşgörü gibi Türk milletine özgü kavramları kullanıp dünyanın pek çok ülkesine sızarak, Türkiye’nin rolünü üstlendiğinin altını çizen Bülbül, “Soğuk savaş sonrasında, özgürlük ortamında gerek Türk dünyası, gerek İslam Dünyası çok daha rahat bir gelişme gösterebilecekken adeta küresel aktörler tarafından, bütün güzel değerlerimiz, bütün güzel kavramlarımız FETÖ tarafından çalındı” dedi.

Türkiye’nin tarihsel olarak etkili olabileceği bütün coğrafyalarda Türkiye’ye ait olan tüm değerlerin küresel aktörlerin hegemonyasına sunulduğunu ifade eden Bülbül, FETÖ’nün bir vesayet aracı olduğunu söyledi.



FETÖ’nün sadece Türkiye için tehdit olmadığını bildiren Başkan Bülbül, “İnsanlık, İslamiyet adına ne varsa çalan, bu küresel çeteye karşı hepimiz uyanık olmalıyız. Yaşadığımız coğrafyalardaki insanları uyarmak, hepimizin görevi” diye konuştu.

Kamuoyunda yapılan bir yanlışa da dikkati çeken Bülbül, FETÖ’ye cemaat denilmemesi gerektiğini, cemaat kelimesinin İslami bir kavram olduğunu, terör örgütlerinin İslamiyet ile alakasının olamayacağının altını çizdi.

Ziyarette konuşma yapan bir başka isim ise Kamerun’dan gelen eğitimci Muhammed Musa oldu. 15 Temmuz FETÖ darbe girişimini işaret ederek “Ülkenin direklerini sallayan feci, çirkin günleri geride bıraktık” diyen Musa, dünya Müslümanlarının o gece Türkiye’nin yanında yer aldığını söyledi.

Türkiye’nin İslam’a yaptığı hizmetlerden dolayı Allah’ın Türk halkını ve devletini koruduğunu ifade eden Musa, “Ey Osmanlı torunları! Balkanlar, Kafkaslar, Afrika, Ortadoğu her zaman sizinle beraberdir” ifadesini kullandı. Konuşması sırasında dua eden Musa, “Allah Recep Tayyip Erdoğan’a güç kuvvet versin” dedi.

Kaynak: İHA