Yol Çizgileri Yeniden Çiziliyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kent merkezi ve kırsal ilçelerde asfaltı tamamlanan yollarda trafik akışının daha rahat sağlanması için 198 kilometre yol çizgisi çizdi.

Yol Çizgileri Yeniden Çiziliyor
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı Teknik Hizmetler Şube Müdürlüğü,asfaltı tamamlanan bulvar ve caddelerde, trafik akışının düzenli ve şeritlerin belirgin hale gelmesi için yol çizgileri çiziyor. Caddelerdeki çizgileme çalışması Sıcak Yol Çizgi Boya Makinesi ile yapılırken, çalışmada çizgilerin daha iyi görünebilmesi için termoplastik boyası kullanılıyor. Trafik yoğunluğunun az olduğu gece geç saatlerde yapılan çalışmalarda,156 km soğuk, 42 km ise sıcak olmak üzere toplam 198 km yol çizgisi çekildi. Günlük 2 ton yol çizgi boyası kullanan ekipler, ayrıca 25 kavşakta yaya geçidi, bulvar, cadde ve kavşaklarda ise 379 adet işaretleme ve yazılama uyarısı çizdi.

14 personel ve 2 makine

Çalışma hakkında bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Yılmaz Abiş, Yol Yapım Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı tarafından yeni asfaltlanan yollarda gece geç saatlerde trafik yoğunluğunun azalması ile yol çizgisi çalışmalarını yaptıklarını söyledi.

14 personel ile soğuk ve sıcak iki makineyle çalışma yürüttüklerini kaydeden Abiş, asfaltın yapılmasından bir hafta sonra yol çizgilerini çizmeye başladıklarını ifade etti.

Abiş, trafik akışının bozulmaması için duraklarda ve araç park yerlerinde yol çizgi çalışması yaptıklarını belirtti.

Kırsal ilçelerden Bismil’de tamamlanan yollarda yol çizgi ve bordur boyama çalışması yürüttüklerini bildiren Abiş, daha sonra Ergani’de ve diğer ilçelerde çalışmalara devam edeceklerini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA