Tunus'ta Siyasi Yasaklama

Ülkede Hizbut Tahrir Partisi'nin faaliyetleri durduruldu.

Tunus'ta Hizb-ut Tahrir Partisi'nin faaliyetlerinin geçici olarak durdurulduğu bildirildi.

Tunus Başsavcılığı Resmi Sözcüsü Süfyan Saliti, basına yaptığı açıklamada, Asliye Hukuk Mahkemesi'nin, Hizb-ut Tahrir Partisi'nin faaliyetlerini bir aylığına durdurduğunu söyledi.

Saliti, AA muhabirine yaptığı açıklamada da Hizb-ut Tahrir Partisi'nin, Parti ve Dernekler Kanunu'na aykırı davranışından dolayı böyle bir mahkeme kararının alındığını vurguladı.

Tunus İçişleri Bakanlığı, partiye güvenlik gerekçelerinden dolayı geçen haziranda yıllık kongresini düzenlemesine izin vermemişti. Parti ise bakanlığın yasağını delerek 5'inci yıl kongresini düzenlemişti.

Bu arada Hizb-ut Tahrir Partisi'nin basın ofisi yetkilisi Muhammed Yasin, mahkemenin söz konusu kararının ardından İçişleri Bakanlığından polislerin parti merkezine gelerek ofislerindeki flama ile bayrakları yırttıklarını ve ofise zarar verdiklerini söyledi.

Kudüslü Kadı Takiyyüddin en-Nebhani tarafından kurulan Hizb-ut Tahrir Hareketi'nin dünyada hilafet kurumunun yeniden inşasını amaçladığı dile getiriliyor. Tunus'un eski Lideri Habib Burgiba ve Zeynel Abidin bin Ali dönemlerinde faaliyetlerine izin verilmeyen hareket, 17 Haziran 2012'de partileşerek resmi statü kazanmıştı.
Kaynak: AA