Temmuz Bugüne Kadarki 'En Sıcak Ay' Oldu

ABD Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), temmuz ayının bugüne kadar ölçülmüş en sıcak ay olarak kayıtlara geçtiğini bildirdi.

Dünya genelinde geçen aya ait kayıtları derleyen NASA bilim insanları, 2016'da temmuz ayının daha önce en sıcak aylar olarak ölçülen 2011 temmuzu ve 2015 temmuzundan 0,18 derece daha sıcak geçtiğini belirtti.

Bilim insanları, ayrıca geçen ayın 1950-1980 dönemindeki küresel ortalamadan 0,84 derece daha sıcak ölçüldüğünü kaydetti.

NASA'nın baş iklim bilimcisi Gavin Scmidt, son yıllarda arka arkaya sıcaklık rekorları kırıldığını hatırlatarak, 'Bu yeni rekor ve diğer tüm rekorlar bize bir tek şey gösteriyor. Gezegenimiz ısınıyor ve bunun gelecekle ilgili bize verdiği mesaj çok önemli.' dedi.

NASA'ya göre sıcaklıklar son 10 ay boyunca art arda rekor seviyede yükseldi. ABD Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi'ne göre ise temmuza gelinene kadar 14 ay boyunca sıcaklık rekorları kırıldı.

Hava sıcaklıklarını NASA'dan biraz daha farklı hesaplayan ABD Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi'nin de temmuza ilişkin istatistiklerini bu hafta açıklaması bekleniyor.

Dünya genelinde hava sıcaklıkları 1880'den bu yana kayıt altına alınıyor.

Kaynak: AA